Çarpıcı görüntüler, yükselen suyun şehirleri nasıl yuttuğunu gösterdi!

0
Temsili fotoğraf. (Foto: Greenpeace Hong Kong)

Kâr amacı gütmeyen Climate Central’ın yayımladığı yeni görseller, iklim değişikliği ile yeterince mücadele edilmezse ne olacağını gösteriyor. Asgari bir küresel ısınmanın etkisiyle bile yükselen deniz seviyelerinde birçok nüfuslu bölge sular altında kalacak. The Guardian‘ın haberine göre, 2100 yılına kadar dünya nüfusunun şu anda yaşadığı toprakların tahmini yüzde 10’u sular altında kalabilir.

Dünyanın iç çekirdeği beklendiği kadar katı değil!

Pentagon da iklim değişikliği karşısında mağlup!

Görsellere göre, küresel ısınmayla birlikte Houston’daki Uzay Merkezi tamamen sular altında kalacak. Ayrıca ABD’deki diğer bölgeler de aynı kaderi paylaşacak. Örneğin, Santa Monica İskelesi büyük ölçüde kaybolacak. Pentagon bile selin eşiğinde.

  • İklim değişikliği sonucunda şehirler sular altında kalacak mı?

Climate Central‘ın yaptığı görseller, Glasgow’daki 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı öncesinde yayımlandı. Climate Central CEO’su ve baş bilim insanı Benjamin Strauss The Guardian’a bir demeç verdi. Strauss, “Glasgow’da alacağımız kararlar ve bu on yılda gerçekleştireceğimiz eylemler yüzlerce ve binlerce yıl boyunca etkisini gösterecek.” dedi.

Climate Central CEO’su konuşmasının devamında ise, “Bu grup seçtikleri ile hatırlanacak: yaşanabilir bir iklime sahip gelişen bir geleceği mi seçecekler yoksa dünyanın kıyı bölgelerini yok etmeyi mi? Geçtiğimiz yüzyılda deniz seviyesinin yaklaşık bir metre yükseldiğini gördük.” şeklinde konuştu.

Dünyamız böyle devam ederse iklim değişikliği etkilerini daha çok artıracak. Öyle ki Strauss, “Gelecek yüzyılda deniz seviyesi 3 ila 10 metre arasında yükselebilir.” diyerek çarpıcı gerçeği dile getirdi.

Araştırmalara göre, çoğunlukla Asya’da bulunan 50 büyük şehir ve Avustralya ve Antarktika dışındaki her kıtada en az bir büyük ülke risk altında. Birçok küçük ada ülkesi, topraklarını neredeyse tamamen kaybetme tehdidiyle karşı karşıya.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version