Haberler

    İlaç firmalarından özel sektöre ücret karşılığı aşı

    Bazı ilaç firmalarının Sağlık Bakanlığı ile görüşmede bulunduğu ve gerekli onayın alınması halinde özel sektöre "ücret karşılığında" aşı yapılacağı ifade edildi.
    Koronavirüs aşısının fiyatı belli oldu

    Türkiye’de Ocak ayından bu yana uygulanmaya başlayan Covid-19 aşılamasında tedarik sorunu sürerken, bazı ilaç firmalarının Sağlık Bakanlığı ile görüşmede bulunduğu ve gerekli onayın alınması halinde özel sektöre yabancı aşı firmalarından aşı getirtilerek “ücret karşılığında” yapılacağı ifade edildi.

    Ücretsiz aşı uygulaması devam edecek

    Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, bazı ilaç firmaları, yabancı aşı firmaları ile bağlantıya geçti ve Türkiye’ye aşı getirilmesi için görüşmeye başladı. Buna göre Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile bazı görüşmeler yapıldığı ve bu görüşmeler sonucunda özel sektör için izin çıkması durumunda, getirilecek aşının “ücret karşılığında” uygulanacağı belirtiliyor.

    Kazakistan koronavirüs aşısı QazVac

    Ayrıca devletin ücretsiz aşı uygulamasının devam edeceği, diğer yandan ise ücreti karşılığında sırasını beklemeden aşı olmak isteyenlere tercih hakkı sunulabileceği ifade ediliyor.

    Bu haberin yanı sıra Sputnik V aşısı ve Amerikan Moderna aşısının da Türkiye’de üretimi için bazı firmalar görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor. Ayrıca Türk İlaç ve Serum Sanayi AŞ’nin hem MRNA aşıları hem de inaktif aşı üreten firmaları ile temas hâlinde olduğu ifade ediliyor. Özellikle, MRNA teknolojisinin Türkiye’ye getirilmesi hedefleniyor.

    Bu gelişme hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce bu adım atılmalı mı? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    5 Yorum

    1. KagloT

      Bu adım bence kesinlikle atılmalı çünkü aşı sırasını beklemek zorunda olmak hem aşılamayı yavaşlatıyor hem de imkânı olan varken onların da aşılanma imkânı varken sırayı bekleyip belki de virüsün yayılmasına sebebiyet veriyor . İsteyen ve imkânı olan yaptırır hem sırayı bekleyenlere sırası daha hızlı gelir hem de aşılanma hızlanmış olur .

    2. Teknoloji Dostu

      kesinlikle izin verilmemeli. madem onlar getirebiliyor devlet kendi getirsin.

      1. Teknoloji Dostu

        Devlet sırayla veriyor aşıyı , sırası gelip olmayanlar yüzünden daha genç kişilerin aşıya ulaşma süresi uzuyor

    3. Teknoloji Dostu

      Böyle bir saçmalık olabilir mi?

    Diğer yorumları gör (4) Yorum Yap

    Yorum Yaz