İletişim Başkanı Altun, Sosyal Ağ Haritası verilerini açıkladı

0

Dijital dönüşümün lokomotifi konumunda bulunan internetin devasa gelişimi ile sosyal medya platformları da ortaya çıkmaya başladı. Kısa süre içinde tüm dünyada popüler hale gelen bu tür platformlar, günümüz itibariyle hayatımızda önemli bir yere sahip. Durum böyle olunca ülkemiz de konu ile ilgili somut adımlar atmaya başladı.

Bunlara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hayata geçirilen, Türkiye’nin internet ve sosyal ağ kullanımı verilerini düzenli periyotlarla yapılan araştırmalar sonucunda kamuoyunun dikkatine sunan Sosyal Ağ Haritası projesini örnek gösterebiliriz. Kısa süre önce İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 2021 döneminin yıllık verilerine ek olarak pandemi dönemindeki önemli verileri de açıkladı.

İnternet satışı ve reklamlarına yeni düzenleme geliyor! İşte detaylar

Sosyal Ağ Haritası kapsamında açıklanan son veriler

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ülkemizde internet ve sosyal medya kullanımlarının hayata geçirdikleri Sosyal Ağ Haritası projesi kapsamında elde edilen verilere birebir yansıdığını açıkladı. Bu doğrultuda 2021 yılı Ocak ayı araştırmalarının ilk verilerine göre, Türkiye’de internet erişim oranı yüzde 85,7, sosyal ağ kullanım oranı da yüzde 82,8 seviyelerinde.

İnternete erişimi olan vatandaşların ise yüzde 51,8’i de internete hem wifi hem de mobil cihazlar üzerinden bağlanmayı tercih ediyor. Bu verilerle birlikte Altun, Türk toplumunun büyük bir bölümünün gündelik hayatın her aşamasında çevrimiçi olduğunu ifade etti.

Bunun yanı sıra küresel pandemi nedeniyle uygulanan tam kapanma döneminde internete erişim oranlarının yüzde 91 seviyelerine kadar çıktı. İnternetten alışveriş oranları da yüzde 54’e kadar yükseldi.

Türkiye’de sosyal ağ kullanım oranlarının da açıklandığını belirtelim. Sosyal Ağ Haritası verilerine göre, ülkemizde sosyal ağ kullanıcılarının yüzde 78’i WhatsApp, yüzde 74 Instagram, yüzde 63 YouTube, yüzde 62 Facebook, yüzde 42 Twitter, yüzde 19 Telegram, yüzde 12 TikTok ve yüzde 10’u Snapchat platformlarını tercih etti. Öte yandan yerli BiP platformu da dönem dönem yüzde 15’i geçen oranlarda kullanıldı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Ülkemizde internet ve sosyal medya kullanım verileri hakkındaki yorumlarınız neler? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version