Son 5 senedir internette giderek popüler olan bir akım mevcut. Bu akım, kısaca kullanıcı-tabanlı haber portalı olarak tanımlanabilir. Digg.it ile başlayan örnekleri, Stumble Upon gibi farklı bir platformda iyice popülerliğe kavuşmuştu. Nedir bu olay? Kısaca, ilgi çekici haberlerin sunulduğu haberlerin, bu tür sitelerde sunulmasıdır. Olayın ardında yatan espri ise, içeriği kullanıcılar, oylarıyla ya da puanlamalarıyla belirlediği için, sürekli güncel ve ilgi çekici haberlerin gösterilmesi denilebilir.
Sade ve kullanışlı arabirimi sayesinde Thoora’y alışmak da çok rahat.
Örneğin, siz bir kullanıcı olarak, haber sitesine girdiğinizde her haberi tek tek okumayabilirsiniz. İlgi alanlarınıza göre belli başlı haberleri okuyup çıkmak, normal bir davranıştır. Dünya genelindeki bu tür sitelerde de, her alanda ilgi çekici gelişmelerin yaşandığı bu tür siteler çok tutuyor. Şimdi de zincire yeni bir halka ekleniyor. Thoora adındaki bir site, henüz beta aşamasında olsa da, gelecek vaadediyor. Zira muadillerinden bir farkla ayrılıyor. O da, içeriğini Twitter, Facebook, FriendFeed gibi sosyal ağ sitelerindeki popüler konu başlıklarından oluşturuyor olması.
{pagebreak::Bilgi Paylaşımı}
Bilgi Paylaşımı
Thoora’nın yararlandığı kaynaklar sadece bunlar değil, ünlü blog‘lardan yazılar da sitede mevcut. Siyasetten, sinemaya, müzikten, bilime her türlü konu başlığı mevcut. Hemen hemen hepsinde de bir hayli ilgi çekici konular yer alıyor. Thoora, dünya, internet, sosyal ağ, kısacası genel olarak her şeyi anlık takip etmek için oldukça ideal bir site. Beta sürümünde olan Thoora, önceleri sadece davetiye ile kullanıcı alıyordu. Fakat şimdi kapılarını tüm dünyaya açtı. Sitenin özelliklerinden yararlanabilmek için üye olmanız yeterli. Siteye üyelik tabii ki ücretsiz.
“Bilgi, paylaştıkça çoğalır” felsefesine sahip sitede, flaş haberler de anlık olarak yer alabiliyor. Aslında konsepte uygun olması koşuluyla, her türlü gelişmeyi Thoora’ya ekleyebilirsiniz. Sonuçta, sitenin içeriğini kullanıcılar belirliyor.