Müzik dünyasında yapay zeka dönemi gerçek oldu. OpenAI’nin metinden video oluşturan modeli Sora’yı kullanarak “The Hardest Part” adlı şarkının yapay zeka ile müzik klibi hazırlandı. Yapay zeka, pop müziğe de adım atmış durumda ve bu sadece bir başlangıç gibi görünüyor. İşte detaylar…

OpenAI, Sora’yı henüz halka açık olarak sunmasa da, bu teknolojinin gerçekçi ve yüksek çözünürlüklü videolar oluşturma kapasitesi, geleneksel yönetmenlerden drone operatörlerine kadar birçok profesyoneli endişelendiriyor. Ki haklılar da…

Yapay zeka ile oluşturulan bu müzik klibi, Ernest Weatherly Greene Jr.’ın Washed Out projesine ait. Dört dakika uzunluğundaki klip, Sora’ya girilen 55 metin girdisinden oluşturulan fly-through sahnelerinin birleşiminden oluşturuldu ve ardından Adobe Premiere Pro ile birleştirildi. Yapılan açıklamaya göre, videoya “minimum rötuş” yapılmış, ancak kararı size bırakıyoruz.

Bu yapay zeka, müzik dünyasının ChatGPT’si olacak!

Bu yapay zeka, müzik dünyasının ChatGPT’si olacak!

Udio ile yapay zekalı müzik nasıl oluşturulur? Yeni yapay zeka aracı, oldukça gerçekçi insan sesleri üretebiliyor.

Yapay zeka tarafından oluşturulan genç karakterler ve ortamlar ekranda sadece bir an için görünüyor. İlginç açılar, tuhaf başlar, titrek hareketler ve sözde özel efektler, Sora’nın işleme hatalarından mı kaynaklanıyor yoksa kasıtlı mı bilemiyoruz, ancak sonuç oldukça hoş.

Görünüşe göre yönetmen Paul Trillo, bu tür bir müzik klibi fikrini 10 yıldır taşıyormuş. Bu video, The Shins’in “The Great Divide” şarkısına yapılan 3D animasyonlu videonun geliştirilmiş bir versiyonu gibi düşünülmüş. “The Hardest Part”ta ise, sanal kamera sahnelerin içine doğru ilerliyor, böylece Washed Out’un şarkısı için dinamik bir görsel efekt yaratıyor.

OpenAI, Sora’yı 2024’ün başında tanıtarak basit metin açıklamalarından nefes kesici video klipler oluşturmasıyla herkesi şaşırttı. Daha önce benzer şeyler görmüştük, ancak bu videolar daha kısa (birkaç saniye) ve daha çok grafik hatalarına sahipti. Daha sonra, yalnızca Sora ile yapılan kısa filmler de geldi, bazıları ise post-prodüksiyonda eklemeler yapılarak oluşturuldu.

Sora, devrim niteliğinde bir araç ve potansiyelini anlamak için, Mart ayı sonunda yayınlanan bir dakikalık kısa film, bu teknolojinin potansiyelini bir kez daha gösteriyor. Yapay zeka, müzik klibi geleceğini şekillendirme konusunda oldukça etkili olacak gibi görünüyor. Peki sizce, bu teknoloji geleneksel müzik kliplerinin yerini alır mı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.