İlk yerli elektrikli kamyon: Isuzu NPR 10 EV

26

Birçok ticari araç üreten firmanın katılmasıyla gerçekleşen IAA Ticari Araç Fuarı‘nda dikkat çeken modellerden biri de Anadolu Isuzu’nun Aselsan gibi türk şirketlerle ortak olarak geliştirdiği Isuzu NPR 10 EV oldu. 5 yeni ticari araç modeli ile karşımıza çıkan şirketin Isuzu NPR 10 EV modeli hem elektrikli, hem de Türkiye’de üretilmesiyle dikkatleri üzerine topladı.

Sürücüye alkol testi yapan yerli otobüs!

Isuzu NPR 10 EV neler sunuyor?

4 milyon dolarlık yatırım ve 70 kişinin çalışmasıyla ortaya çıkan aracın elektrik motorunda Aselsan firmasının, akü tarafında ise Altınay şirketi ile ortak çalışıldığı belirtiliyor. Yüzde 100 elektrikli motordan güç alan araçta iki farklı motor opsiyonuna yer veriliyor. Bunlardan biri 335 beygir güç ve 1500 Nm tork değerlerine sahipken diğeri, 228 beygir güç ve 1300 Nm tork değerlerine sahip.

10.2 tonluk ağırlığa sahip olan, buna artı olarak 6.6 tona kadar da yük taşıyabiliyor. 0 dolu bataryadan tam dolu bir batarya için 4 saat boyunca şarj edilmesi gereken araç, tam dolu bir batarya ile 110 kilometre yol alabiliyor.

Aracın son tüketiciye ne zaman ulaşacağı ve fiyatının ne olacağına dair bir bilgi de henüz mevcut değil.

26 YORUMLAR

  1. Isuzu japon malı diye biliyorum. Ozaman renoult toyota ford gibi firmalarda yerliyse yerli arabayı neden yapıyoruzki zaten var. İphone cin malımı.

  2. Bilindiği üzere elektrikli motor yapmak bir marifet değil. Üniversite fizik dersinden başarıyla geçmiş bir üniversite öğrencisi bile prototip bir elektrik motoru yapabilir(bir bobin, mıknatıs ve elektrik kaynağı ile). Asıl mesele gerekli enerjiyi sağlayacak taşınabilir ve yeniden şarj olma süresi kısa bir güç kaynağı üretmek. Zaten elektrikli arabaların önündeki tek engel batarya su sıralarda.

  3. Menzil şehiriçi ulaşımında yeterli bu kamyonlar genelde kısa mesafelerde çalışır. Tabii bir Tesla kamyonu kadar değil ama bk atmak yerine en azından geliştireni tebrik edip yeni ve daha iyiye motive etmek daha yapıcı olur.

  4. Yahu neden tak-çıkar hızlı pil değişimi gibi bi yöntem denemiyorki ?ben 5 dk da pil değişebilliyorsam menzilin ne önemi varki?biri artık şunun cevabını verebilirmi?…

  5. Ne kadar çok emeye saygısız insan var şu ülkemde. Bunlar daha ilk versiyonlar .
    O çok sevdiyiniz iPhone ilk versiyonları nasıldıacaba?
    Çamur atacağınıza emeği geçenlere teşekkür etmeniz lazım

  6. Gerçekten başarılı bir çalışma olmuş. Süper bir iş yapmışlar. Laf atanlara cevabım emeklemeden 500 km menzilli araçmı yapılır. Renault un ilk araçları 110 km anca gidiyordu. Şimdi aynı platformu palaşan nissan en çok satan EV araçlarından. Boş konuşmayın yapılana destek olun alın. Olmayacaksanız konuşup buraları meşgul etmeyin

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version