Ülkemizde amiral gemisi seviyesindeki akıllı telefonların 8000 ve hatta 10000 TL’lerden satıldığı günümüzde, kullanıcılar yurt dışına büyük ilgi gösteriyor. Zira, son dönemde düşüş gösteren dolar kuru geçtiğimiz yıla kıyasla oldukça yüksek seviyede olmasına rağmen, yurt dışından telefon satın almak halen cazip.

IMEI kaydı nasıl yapılır?

IMEI kaydı nasıl yapılır?

IMEI kaydı nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız, IMEI kaydı yapma için ihtiyacınız olan tüm bilgiler bu makalede. İşte tüm detayları ile 5 adımda IMEI kaydı nasıl yapılır?

Yurt dışından telefon alımının önüne geçilmek istendiği ve bu nedenle yolcu beraberinde getirilen telefonların imei kayıt ücretine zam yapılacağı uzun süredir konuşuluyordu.

Bu ayın başında yaşanılan gelişme ile birlikte IMEI kayıt ücretine zam yapılmıştı. Yapılan zam ile birlikte, yurt dışından gelen telefonların IMEI kayıt ücreti 170 TL’den 500 TL’ye yükselmişti. Henüz yapılan bu zammın yakınlarını sürerken, yeni yılda kayıt ücretine yeni bir zammın yapılacağı duyuruldu.

 IMEI kayıt ücretine yeni zam yolda! İşte yeni ücret!

Bildiğiniz üzere IMEI kaydı yapılmayan bir telefon, 120 gün kullanılabiliyor. Sonrasında bu cihazı kullanabilmek için gerekli şartları sağlayan bir pasaport sahibinin 170.70 TL’lik harç ücretini ödeyerek kayıt yaptırması gerekiyordu.

Fakat, bu ayın başında Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile birlikte, 170,70 TL olan IMEI kayıt ücreti, 500 TL‘ye yükseltildi. Yani, IMEI kayıt ücretine yaklaşık yüzde 300 zam yapıldı. Bu zamın ardından Ocak 2019 itibariyle yine zamlanan IMEI ücretleri toplamda 618.65 TL‘ye ulaştı.

IMEI kayıt ücreti

Peki, siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından aktarabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyoruz…