Bilim insanları, gelişen teknoloji ile birlikte bireylerin yazı yazma alışkanlıklarındaki farklılığa yönelik olarak bir çözümde bulundular.
Sanal ortam klavyeleri yerine el yazısını tercih eden bireylere yönelik olarak geliştirilen çözümün, en usta hattat yazılarını dahi kopyalayabileceği belirtiliyor.
El yazınızı çoğaltabileceksiniz
El yazısı, yazının bulunuşundan bu yana bireylerin kişisel el becerilerini göstermek adına son derece önemli bir alan olmuştur.
Uğruna birçok sanat dalının da meydana geldiği el yazısı, insanları birbirlerinden ayıran bir gösterge halinde günümüze kadar gelmiştir.
Fakat değişen, gelişen teknoloji beraberinde akıllı telefon, bilgisayar klavyeleri ile birlikte tek tipleşen el yazıları önemini kaybetmeye yüz tutmuştur.
University College London(UCL) bilim insanları, el yazısı tercihlerini terk etmeyen bireylere odaklanarak, bir çözüme imza atmış durumda.
Söz konusu çözüm çerçevesinde özel bir algoritma meydana getiren araştırmacılar, kullanıcıların el yazılarını sanal ortamda deneyimlemelerine olanak tanıyor.
Kullanıcıların bir kağıt üzerine yazdıkları yazıları, tarama yoluyla sanal ortama aktaran çözüm, bireylerin kendi tarzlarını elektronik ortamda gerçekleştirmelerine olanak tanıyor.
A4 boyutundaki sayfalara yazılmış yazıları değerlendirme altına alan program, harfler ve kelimeler arasındaki bağıntıyı dikkate alarak, yazıyı orijinalliğinden uzaklaştırmamayı odağına alıyor.
Kullanıcılar böylece el yazılarını sanal ortamda çoğaltabilirken, yazılarında değişiklik yapabiliyorlar.
Bilim insanları yeni algoritma beraberinde her bireyin usta hattatların çalışmalarına benzer nitelikte çalışmalara imza atabileceklerini ifade ediyorlar.
#video_12746#
UCL araştırma ekibinin üyelerinden Dr. Oisin Mac Aodha, çözümün kişisel el yazılarına bir ket vuracağını; fakat bir yandan da kişilerin kendi el yazılarını değerlendirme noktasında son derece yararlı olacağını belirtti.
Tarama ve el yazılarını yorumlama yeteneği yeni bir özellik değil. Nitekim yeni algoritma, çağdaş sürümlerinden farklı olarak harf ve kelime arasındaki bağıntılara odaklanarak yazı karakterini belirliyor, kopyanın yazının aslını bozmadan gerçekleştirilmesine olanak tanıyor.
UCL ekibi, çözümün “imza taklidi” gibi kötü amaçlı davranışlarda kullanılabileceğini ekliyor. Araştırmacılar kullanıcıları bu bağlamda daha dikkatli olmaları yönünde uyarıyorlar.
Kendi yazımı ben anlayamıyorum hadi gelsin kopyalasınlar.
benim üniversitem UCL
Hani insanlığın iyiliği için çalışıyordu bunlar
Sanal ortama el yazısını adapte edebilmek güzel bir şey ve bunu teknoloji sağlıyor. Yine teknoloji, imza gibi, geçen yüzyıldan kalma onay ve kişisel güvenlik mekanizmasını artık kullanmamamız için fazlasıyla gelişti. Bu el yazısı teknolojisinin böyle bir tehlikesi olacağını düşünmek yerine, hala imzayı kullanmaya devam eden kurumları sorgulamak gerekir.
basit bi bakış açısıyla bu projenin insanlığa faydadan çok zarar vereceği açık. önce sizin imzanızı taklik edecekler sonra da sizi korumak için para isteyecekler.this is kapitalizm
Ben bile kendi imzamı atamıyorum her seferinde farklı nereye taklit ediyolar
Bi kerede hayırlı bur şey yapın. Bir tek imzamız kalmıştı zaten kopyalamadığınız.
daha iyi şeylere çalışmazlar akılları fikirleri firevunlukta