ChildWise tarafından İngiltere’de 1800 çocuğun katıldığı bir araştırma yapıldı. Bu araştırmaya göre bir çocuk günde ortalama 1,5 saatini bilgisayar başında geçiriyor. Sonuçlara göre kalan vakitlerinde de pek ders çalıştıkları söylenemiyor.
Bu çocuğun ders çalışıyor gibi göründüğüne bakmayın…
Araştırmaya göre çocukların yüzde 37’si internete başka yerlerden bağlanırken yüzde 55’i kendi evlerinde bu keyfe sahip. ChildWise, sonuçları açıklarken karşılaştığı ilginç noktaları da belirtiyor. Örneğin çocuklar, yanlarından anne babaları ya da öğretmenleri uzaklaştığı an bilgisayarda oyun oynamaya veya televizyon izlemeye başlıyor ya da eğer varsa oyun konsolunu açıp derslerini ihmal ediyor.
Peki çocuklar İnternet’te ne yapıyor?
Çocuklardan derslerini bırakıp İnternet’te oyalanmaya devam edenlerin yüzde 34’ü hemen bir online oyun sitesini açıyor. Yüzde 32’si anında mesajlaşma programını açıp arkadaşlarıyla sohbete dalarken yüzde 31’i sosyal ağlardaki profillerini güncellemeye başlıyor. Anne babalarının ya da öğretmenlerinin söylediklerini dinleyip ev ödevini yapanların oranı ise sadece yüzde 9’da kalıyor.
:: Bizim çocuklar da aynı yolda mı gidiyor?
Türkiye’yi düşünürsek o kadar da önemli değilmiş çünkü burada velilerin çocukların yanında olması fazla bişeyi değiştirmiyor.
eheh 1,5 saat bişi değil ya =)
şimdiki nesil çok farklı :)) ev ödevlerini yapsınlarda ders çalışmayı kim isterki :)) muhtemelen ödevde yapmak istemiyorlardır veya ödev yaparken akıllarından oyundaki karakterleri(her neyse) geçiyordur %100 eminim :))
sıkıcı derslerle niye vakit kaybetsinki çocuklar hazır vakitleri varkene çocukluklarını yaşayıp istediklerini yapsınlar bence. deli gibi çalışıp okullar bitirince ne değişecek hayatlarında ? işsizler ordusuna onlarda katılırlar. en azından bizim ülkemizde böyle …