Bilimsel faaliyetlerin hayatımıza kazandırdıkları nimetler gün geçtikçe artıyor. Güney Kore‘de geçtiğimiz hafta kullanıma açılan “bilimsel tuvalet” ise oldukça ilgi çekiyor.

Seung-hyun Ko isimli bir sanatçı tarafından tasarlanan yapı 122 metrekarelik bir alan üzerine inşa edildi. 2 katlı bir köşk şeklinde tasarlanan yapının ismi ise Science Walden Pavillion.

Sistem dışkıyı doğal biyolojik olarak çözerek kurutulmuş, kokusuz posa benzeri bir malzemeye dönüştürüyor. Daha sonra mikrobik enerji üretim sisteminde bu malzeme biyodizel yakıta ya da ısı enerjisine dönüştürülüyor.

16-06/05/science-walden-pavillion-960x534.png

Tuvaletin içindeki öğütme sistemi dışkıyı kuru ve kokusuz bir malzemeye dönüştürdüğünde buradan, içinde binlerce mikrop olan bir parçalama tankına aktarılıyor. Mikroplar toz haline gelmiş olan dışkıdan karbondioksit ve metan gazlarını üretiyor.

Yüksek basınç ve bir kapsül kullanılarak karbondioksitbiyoyakıt üretmek üzere yeşil alg yetiştirilmek için kullanıyor. Metan gazı ise daha sonra ısınma amaçlı yakıt olarak kullanılması için depolanabiliyor.

Ayrıca ekip tarafından yapılan bir mobil uygulama sayesinde dışkınızın parasal değerini de hesaplamanız mümkün. Eğer sistem dünya genelinde yaygınlaşırsa, dışkısını satan insanlar görmemiz oldukça olağan.

::Dışkınızı satar mıydınız?