Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

İnsan embriyosu içinde farklı bir doku keşfedildi

Ana sayfa / Haberler

Anne rahmindeki gelişimin bir parçasında, insan embriyosu içerisinde bir başka canlıya ait “el” kaslarının bulunduğu sıra dışı bir süreç keşfedildi. Howard Üniversitesi ve Paris’teki Sorbonne Üniversitesi’nde bilim insanları tarafından devam ettirilen özel immün boyama teknikleri sayesinde, insan embriyosunda yeni atavisleri (Gen interaksiyonu) ortaya çıkardı. İnsan embriyosu içinde bulunan sürüngen kasları bedenimizin nasıl geliştiğini anlamamıza yardımcı oluyor.

Satürn’ün uydusunda bulunan yaşam belirtileri

NASA'daki bilim insanları Satürn uydusu Enceladus üzerinde okyanusta bulunabilecek yaşam için en temel malzemelere ulaştı. Buzlu Ay olarak adlandırılan uydu heyecanlandırdı.

İnsan embriyosu içinde sürüngen kasları bulundu

Howard Üniversitesi evrimci biyolog Rui Diogo, “ Balıkların, kurbağaların, tavukların ve farelerin erken gelişimini kendi türlerimizden daha fazla anlıyoruz, ancak bu yeni teknikler insanın nasıl geliştiğini çok daha detaylı görmemizi sağlıyor” açıklamasında bulundu.

250 milyon yıl önce insanların vücudundan terk edilmiş olduğu düşünülen bacak kasları, hiçbir zaman tamamen ortadan kalkmadı. Çoğu insanda doğmadan önce kaslar erir, ancak bu “sürüngen” kalıntıları bazı yetişkinlerde hala bulunabilir. Yeni çalışmada, araştırmacılar birkaç hafta boyuncu yüksek çözünürlüklü 3D’de bir düzineden fazla embriyo ve genç fetüsün dokusunu taradı.

7 haftalık bir çocuğun elinde ve ayaklarında küçük ve görünmesi zor kaslar keşfetti. Bilim insanları ilk kez küçük insanlarda dokuların gelişip kaybolmasına yakından bakmış oldular.

Araştırmacılar embriyonun gelişim sürecini izlerken ellerdeki ve ayaklardaki kasların yaklaşık üçte biri günler boyunca hareketsiz kalıyor ya da komşu hücre dokularıyla kaynaşıyorlardı. Bu tarz boyama ve görüntüleme teknolojisinin, insani gelişimde kaybolduğu varsayılan diğer aşamaları ortaya çıkarılabileceği düşünülüyor.

Yorum Ekleyin