İnsalık, şu anda Samanyolu Galaksisi’ni yanı sıra tek bir yıldız sistemini kolonileştirilmek için çok fazla geride. NASA’nın Jet Propulsion Laboratory (JPL) adlı kuruluşu da, 10. Küresel Yörünge Optimizasyon Yarışması adı alıntında bu konuda, bilim insanlarına büyük bir meydan okumada bulundu. Takımlara ayrılan bilim insanları, galaksiyi kolonileştirilmek için birlikte çalıştılar. Galaksi insanlık kolonisi ile simüle edildi!
Galaksi insanlık kolonisi ile simüle edildi
Dünya benzeri gezegenleri belirleme teknolojisine sahip değiliz, bu yüzden kolonileştirilebileceğini bildiğimiz hiçbir dünya yok. Bu nedenle yarışmada yer ve yörüngeyle tanımlanmış, 100.000 varsayımsal yaşanabilir yıldız sistemi koleksiyonu kullanıldı. Birçok varsayımı ele alan JPL, ekibin kaç yıldızı kullandığına ve ne kadar enerji harcadığına dayanarak kuralları belirledi.
Aynı kurallarla oyuna dahil olan takımlar, aynı kolonileri kullandı. Her biri, galakside dolaşırken yıldız sistemlerini kolonize edebilecek 10 yerleşim bölmesine sahip üç ana gemiyle başladı. Bu gemilere saniyede 500 kilometre hızda üç rota değişikliği hakkı verildi. Bilim insanları, bu yörüngeler dahilinde galaksi sınırlarındaki insan kolonilerini simüle etti. Bilim insanları, enerji durumlarına göre kolonileri uygun bir şekilde konumlandırdı.
Kafayı yemişler…