Geliştirdiği insansız hava araçları ile sadece ülkemizde değil, tüm dünyada konuşulan Bayraktar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi sonrasında çok daha fazla konuşulmaya başlandı. Ukrayna, Türkiye’den aldığı insansız hava araçları ile Rus ordusuna ciddi zararlar vermeyi başarırken, Selçuk Bayraktar’dan MİUS yani insansız savaş uçağı (Muharip İnsansız Uçak Sistemi) için müjde geldi.
Selçuk Bayraktar: İnsansız savaş uçağı üretim hattında!
“Üretim hattına 3 buçuk yıl sonra daha büyük ve daha çevik bir balık girdi” ifadeleri ile sosyal medya hesapları üzerinden MİÜS’ün fotoğraflarını paylaşan Bayraktar, “MİUS – İnsansız Savaş Uçağı: Bayraktar KIZILELMA. Yolda geliyor, takipte kalın…” ifadelerini kullandı.
Selçuk Bayraktar benzer bir paylaşımı 2018 yılının Haziran ayında, Akıncı için yapmıştı. Aradan geçen dört yılın ardından Akıncı şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından aktif bir şekilde kullanılıyor.
Bu TİHA’lar 2021 yılının Ağustos ayında TSK envanterine girerken, Akıncı B modelinin ilk uçuşunu geçtiğimiz günlerde yaptığını sizlerle paylaşmıştık.
AKINCI B ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi!
KINCI projesi kapsamında Baykar tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI B ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.MİÜS Özellikleri
Bayraktar tarafından paylaşılan bilgilere göre MİUS, 40000 feet yani 12 km operasyonel irtifaya, 5.5 ton kalkış ağırlığına, 1.5 ton faydalı yüke ve 1 ton mühimmat taşıma kapasitesine sahip olacak. İlk uçuşunu 2023 yılında gerçekleştirmesi beklenen uçağın detayları, MİÜS özellikleri şu şekilde;
- Kalkış Ağırlığı: 5,5 Ton
- Faydalı Yük Kapasitesi: 1,5 Ton (Gövde içi ve kanat altında mühimmat taşıma kabiliyeti)
- Seyir süresi: 5 Saat
- Maksimum İrtifa: 40.000 ft (12.000 m)
- Seyir Hızı: 800 km/sa (0,65 Mach)
- TCG Anadolu LHD gemisinden iniş ve kalkış
- İlk prototipler sübsonik, sonraki prototiplerde ise süpersonik kabiliyet
- Düşük Radar İzi
- Dikey kuyruklar ve önde bulunan yatay kontrol yüzeyleri
- Akıllı Filo Otonomisi
MİÜS özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.
Hız biraz düşük artıtılabilir. Hava hava füzesi taşımasıda önemli
Nekadar hiz sizi tatmin eder…
1mach ve üzeri.
Hız konusunda ilk rakamlar tatmin edici olmayabilir fakat zaman içinde üstüne koya koya bu özellikler daha üst seviyelere çıkacaktır. Motor’da geliştirmeler hatta tamamen motor değişimi yapılır.. Diğer özelliklerde de yine ileri seviye geliştirmeler mutlaka yapılacaktır..
Taki geçmişten beri CHP genel başkanı Sn. Kılıçdaroğlu’nun desteği ve katkılarıyla İnşaallah millet olarak daha ileriye gideceğiz.
Nerde gülücegiz
Çok modern hatlara sahip bir uçak olacak. İnşaAllah görmeden ölmem, 2023’e kadar nasıl dayanacam ben 🙂 Emeği geçenlerden Rab’bim razı olsun (cc)..
Ukrayna savaşı bize gösterdi ki özellikle zayıf ve küçük ülkeler nispeten güçlü ordulara karşı gerilla tarzı bir savaş sürdürmek zorunda kalıyor. Şayet JAS 39 gibi otoyoldan havalanabilme özelliği olursa iş değişir. Muhtemelen 2035 yılından sonra sensör, çip ve yazılım alanında gelişmeler oldukça hayalleri ortaya koymaya başlayacaktır.
Mükemmel 👌🏻👌🏻 👌🏻 👌🏻 fevkalade devamını 4 gözle bekliyoruz Milli olan herşeye ram destek
Ülkemizin gururu Selçuk Bayraktar. Tebrik ediyorum
Vatana millete hayırlı olsun. Büyük adamsın Selçuk Bayraktar👏🏻
hızı bir f-16 ile karşılaştıracak olursak 3 kat daha az bence yetersiz.
Hiç bir iha ve ya siha f16 kadarı hız yapması beklenemez tamamen farklı platformlar ayrıca bayratarin hızı da o kadar kötü değil gelişime ve geliştirmeye açık bir platform zamanla tecrübe ile daha da iyi olacaktır muhtemelen
Hız biraz düşük arkadaşın dediği gibi yükseltirse güzel olur ve f35 gibi dikey iniş kalkış yaparsa çok güzel olur ilerleyen modellerde
İlk prototoipler subsonik (ses hızının altı) sonrakiler süpersonik (ses hızının üstü hız) denmiş yani zaten hızının arttırılacağı zaten belirtilmiş
Kıymetini bilelim inşallah