Instagram, kullanıcıların uygulamada geçirdikleri süreyi sınırlayabilmelerine olanak sağlayan günlük limit özelliğini değiştirdi. Sosyal medya platformlarına güncelleme geldiği zaman genellikle yeni bir özellik eklendiğine şahit oluyoruz. Bu sefer alışılmışın dışına çıkan Instagram, var olan seçenekleri kaldırdı.
2018 yılında kullanıma sunulan ‘günlük limit’ özelliği sayesinde kullanıcılar Instagram’da günde 10 dakika kadar kısa bir süre harcadıktan sonra bildirim almayı seçebiliyorlardı. Böylelikle şirket sosyal medya bağımlılığını azaltmayı amaçlıyordu. Hatta bu amaçla geçtiğimiz sene ‘Mola ver’ uyarıları da uygulamaya eklenmişti.
Instagram, ’10 dakika’ seçeneğini kaldırdı
Kullanıcılar mola ver özelliğiyle Instagram’da 10-30 dakika arası zaman harcadıktan sonra uyarı almayı seçebiliyorlar. Ancak Meta’ya bağlı sosyal medya platformu, günlük limit özelliğinden 10 dakika seçeneğini kaldırdı. Artık uygulamada günlük zaman sınırlamasını minimum 30 dakikadan başlatmak zorundasınız.
Sessiz sedasız yapılan değişiklik sonrası günlük limit seçenekleri sırasıyla 30 dakika, 45 dakika, 1 saat, 2 saat ve 3 saat oldu. Önceden bu sınırlama 10 dakikaya kadar düşürülebiliyordu.
Instagram söz konusu değişikliği, kullanıcıların olası kafa karışıklığını ortadan kaldırmak için yaptığını ima ederek “İnsanlara aynı anda birden fazla bildirim göndermemek için ‘günlük limit’ seçeneklerinde değişiklik yaptık” ifadesini kullandı. Şirket bir başka paylaşımında ise mola ver özelliğinden bahsederek şunları söyledi:
Mevcut ‘günlük limit’ özelliğimiz, günlük sınıra ulaştığınızda size bir bildirim gösterir. Ancak en yeni özelliğimiz olan ‘Mola Ver’ 10 dakika aralıklar içermektedir ve size uygulamadan ayrılmanız gerektiği konusunda tam ekran hatırlatıcılar gösterir.
Instagram geçtiğimiz sene, çok istenen kronolojik sıralama özelliğini de test etmeye başlamıştı. CEO Adam Mosseri’nin açıklamasına göre, bu yıl uygulamaya gelecek güncellemeyle birlikte ana sayfadaki gönderileri kronolojik olarak sıralamak mümkün olacak.
Instagram’da olmasını istediğiniz özellikler neler? Düşüncelerinizi yorum bölümünde veya SDN Forum’da paylaşabilirsiniz.