İngiltere ile İtalya arasında oynanan EURO 2020 finalinin ardından yaşananların yankıları sürüyor. Popüler sosyal medya platformu Instagram, özellikle İngiliz oyunculara yönelik yapılan ırkçı saldırılardaki hatasını kabul etmek durumunda kaldı.

Instagram, uygulamanın teknolojisinin ırkçı yorumları ve emojileri kaldırmamasının kendi hatasını olduğunu kabul etti. Açıklama, final maçının ardından Bukayo Saka, Marcus Rashford ve Jadon Sancho‘ya yapılan saldırının sonrasında geldi.

Instagram’dan kullanıcı güvenliğini artıracak yeni özellik

Instagram’dan kullanıcı güvenliğini artıracak yeni özellik

Popüler sosyal medya platformu Instagram, kullanıcıların güvenliğini üst seviyeye çıkaracak yeni özelliğini resmen duyurdu.

Instagram CEO’su: “Raporlar düzgün gözden geçirilmeli”

Instagram’ın patronu Adam Mosseri, BBC’ye verdiği demeçte içeriğin moderatörlere yönlendirilmek yerine yanlışlıkla yönergeler dahilinde tanımlandığını söyledi. Mosseri, “Raporları denetlemek ve öncelendirmek için bir teknolojiye sahibiz. Ancak bunlardan bazılarını iyi niyetli yorumlar olarak işaretledik, ki bunlar kesinlikle iyi değildi. Bu tür yorumlarla ilgili raporlar düzgün bir şekilde gözden geçirilmeli” dedi.

Mosseri’nin yorumlarının ardından bir dizi ırkçı yorum ve emoji daha bildirildi. Ancak herhangi bir incelemenin sonuçlarına ilişkin geri bildirim alınmadı.

instagram-irkci-yorumlar-icin-hatasini-kabul-etti

Öte yandan ırkçı tacizlere maruz kalan oyunculardan olan Saka, yaşanan olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Sosyal medya platformlarına. Marcus ve Jadon’la bu hafta aldığım nefret dolu ve incitici mesajları hiçbir çocuğun hatta yetişkinin almasını istemiyorum. Güçlü platformlarınızın bu mesajları durdurmak için yeterince çaba göstermediği üzücü bir gerçek.”

https://twitter.com/BukayoSaka87/status/1415692762708680717

Instagram’daki ırkçılık vakaları, çok sayıda içeriğin denetlenmesine neden olan uzun süreli bir sorun. Nisan ayında Liverpool, bazı oyuncularına maymun emojisi gönderilmesinin ardından platformu eleştirmişti. Instagram ise saldırgan terimler, ifadeler ve emojilerin bir listesini hazırlamak için daha önce ayrımcılık ve zorbalıkla mücadele eden gruplara danışmıştı.