Reklam

Intel, Almanya’da fabrika kurayım derken 6 bin yıllık mezar keşfetti!

21
Reklam
asdasdas

Intel’in Almanya’nın Magdeburg kentinde milyar dolarlık çip fabrikası inşa etmeyi planladığı alanda arkeologlar, iki tarih öncesi mezar tepesi keşfetti. Arkeologlar, 300 hektarlık endüstri parkı alanında çalışmalara başlamadan önce bölgeyi inceledi ve yaklaşık 6 bin yıllık iki büyük ahşap mezar odası buldu. Bu mezar odalarında birden fazla insan ve ilginç hayvan kalıntılarına rastlandı.

Intel’in Almanya’daki çip fabrikası inşaatında, 6 bin yıllık mezarlar keşfedildi

Mezar odalarında çok sayıda insan ve hayvan kalıntıları bulundu. Bu odalar, büyük ahşap yapılar olarak tanımlanıyor ve yaklaşık 20 ve 30 metre uzunluğunda. Bu yapılar, Magdeburg’daki önerilen Intel tesisinin yakınında, birbirinden 200 metre uzaklıkta inşa edilmiş.

Intel almanya mezar

İnşaatları, M.Ö. 4100 ile 3600 yılları arasında Orta Almanya ve Bohemya’da hakim olan Baalberg halkı tarafından yapıldığı düşünülüyor. Arkeologların yaptığı araştırmalar, Globular Amphora Kültürü (M.Ö. 3300 – 2800) sırasında bu mezar tepeleri arasında ritüel geçit törenleri için bir koridor oluşturulduğunu gösteriyor.

ABD, Intel’e 8.5 milyar dolarlık dev fon ayırdı! İşte sebebi

Reklam

Ayrıca, arkeologlar bir insan iskeletinin önünde, hayvanların çektiği bir araba ve sürücü imajını yaratan “araba mezarı” tipi bir Neolitik mezar bulduklarını düşünüyorlar. İnsan kalıntılarının 35-40 yaşlarında bir erkeğe ait olduğu ve hayvanların öldürüldüğü sırada 2-3 yaşlarında olduğu belirtiliyor.

Bu keşif, bazen arkeolojik bulguların ilişkili yapı projelerinde önemli gecikmelere neden olduğu göz önüne alındığında, Intel yönetiminin endişelerine yol açabilir. Ancak Almanya Arkeoloji Ofisi’nin basın açıklamasında olası gecikmelerden bahsedilmiyor.

Araştırma ve kazılar geçen yıl başladı ve bu Nisan ayında tamamlanması planlanıyor. Intel’in Magdeburg’daki fabrika inşaatının arkeolojik keşifler nedeniyle herhangi bir gecikmeye uğrayıp uğramayacağı konusu şu an için belirsizliğini koruyor.

Bu durum, teknoloji ve tarih arasındaki etkileşimi ve endüstriyel gelişimin kültürel mirasa olan etkisini vurguluyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

21 YORUM

  1. Tuhaf bir durum üstünü kapatmaya calismamislar.
    İşin iyi yanı yeni veriler ortaya çıktı. Harika bir haber.
    Söylemeden geçemeyeceğim, büyü falan hepsi hikâye, 😄

  2. 6 bin yıl önce böyle mezarların Almanyada bulunması önemli detay aslında İlk medeniyetlerin sadece orta doğuda çıkmadığına giden bir yol olabilir.

    • Usta avrupada m.ö 10 binli yıllarda o bölgeye yerleşik insanlar yaşıyordu zaten, hatta çok daha öncesine dayanıyor ama net bir tarihleme olmadığı için ben en net tarihi söyledim

  3. Demekki insanoglu bundan 6000 yil once hayvanlari evcillestirip ihtiyaclari icin kullanabiliyomus hatta at arabasi sekli oldugu yaziyodu yanlis gormediysem demekki cok daha once tekeri icat etmisler insanlik tarihi bize anlatilan yontma tas tas devri falan hepsi yalan dolan en basit kaniti gobekli tepe karsimizda

    • Benim bi türlü aklım almıyor tekerleği ha 3bin yıl önce ortadoğuda bulmuşlar ha 6 bin yıl önce almanyada. Neticede bulmuşlar ya. Sanki 10 bin yıl önce sümerler yazıyı bulunca patentmi aldı. Yoo. Ee napim kim neyi ne zaman bulmuş banane

    • tekerleğin icadıyla bunun arasında çok bi zaman farkı yok nasıl taş devrini bi anda yok saydin yalan oldu ki 2side birbirinsen bağımsız o dönemler yaşanmak zorunda isterde 10 gun Once isterse 10bin yıl önce

  4. geçmiş geleceğin aynasıdır geçmişteki yanlışlıklar görülürse gelecekte olası yanlışlıkların önüne geçilir sağlıkdoğrugelecek kurulur insanlık geçmişteki eksiklikler yanlışları doğruları yaşamın kalitesine doğru etkiler yapar araştırma tarafsız bakış açısı ortak insanlığı temel doğruları busayede oluşturulabilir bu ortak yaşam anlayışıbirliğinin eniyi örneği hun imparatorluğumuz zamanda hükümdarımız bleda attilla hükümdarımız zamanında oluşturulduğun germen dostlarımızın tariharaştırmacıları iyi bilirherkese esenlikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version