Intel ARC ekran kartları, lansman sırasında veya sonrasında Resizable BAR (Yeniden Boyutlandırılabilir) BAR (ReBAR) desteğine sahip olacak gibi görünüyor. ReBAR teknolojisi, özelliği destekleyen oyunların kare hızı performansını artırabilir. Bu oyun listesi şu anda oldukça kısa, ancak ReBAR desteğini Intel’in gelecek ARC ekran kartlarında görmek güzel olacak.

Phoronix tarafından hazırlanan bir rapor, Intel geliştiricilerinin Linux sürücü desteği üzerinde çalıştığını açıklıyor. En son çekirdek yamalarının notlarına göre ReBAR desteği de Linux desteği ile yolda. Bu, Linux tarafındaki oyun deneyimini hızlandırabilir, ancak kullanıcılar Windows’tan Linux’a geçmek isteyecek mi?

Intel, 2021 yılı için rekor gelir bildirdi!

Intel, 2021 yılı için rekor gelir bildirdi!

Dünyanın en büyük çip üreticisi Intel, 2021 yılını rekor kazançla kapattı! İşte şirketin CEO'sunun açıklamaları ve detaylar...

Intel ARC Linux’ta oyun oynamanızı sağlayacak

Bilmeyenler için ReBAR teknolojisini biraz açıklayalım. ReBAR özelliği, CPU’nun tüm arabelleğine erişimini sağlayarak belirli oyunların kare hızı performansını artırabilen bir PCI Express teknolojisidir. Yani bilgisayarın CPU ve GPU’daki büyük veri parçalarıyla iletişim kurmasını sağlar.

Kare hızı performansını artırmanın diğer bazı yöntemlerinden farklı olarak, ReBAR şimdilik yalnızca küçük bir oyun koleksiyonu tarafından destekleniyor. Red Dead Redemption 2 gibi en iyi bilgisayar oyunlarından bazıları bu özelliği desteklemekte, ancak alternatifleri kadar yaygın değil.

Intel’in ARC Linux yaması için hazırladığı notlar, “Intel Alchemist (veya DG2)’den başlayarak, cihazın yerel belleği için yeniden boyutlandırılabilir BAR desteğine sahip olacağız, ancak bazı durumlarda son BAR boyutu hala toplam yerel bellek boyutundan daha küçük olabilir.” diye açıklıyor. Bu gibi durumlarda, yerel belleğin yalnızca bir kısmı CPU’ya erişebilirken, geri kalanına GPU aracılığıyla erişilecek.

NVIDIA’nın RTX 30 serisi ekran kartlarında ReBar desteğinin olduğunu, AMD’nin ise Smart Access Memory (Akıllı Erişim Belleği) adında benzer bir teknolojiye sahip olduğunu hatırlatalım.