Intel, Cuma günü bir açıklama gerçekleştirdi. Bu yılın sonlarında, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri madenciliği için özelleştirilmiş çip satmaya başlayacağını belirtti. İlk müşteriler arasında ödeme işlemcisi Block ve iki madencilik şirketi Blockchain ve Griid Infastructure yer aldı.
Bu durum finansmanı değiştirebilecek ve NFT‘ler adı altındaki bir fikirle dijital varlıklara sahip olabilme şeklini değiştirecek teknoloji konusunda şirket için büyük bir bahis olarak nitelendirildi. Kripto para birimleri ve NFT’ler dolandırıcılık ve hırsızlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Intel burada bir dezavantajı ve yüksek enerji tüketimlerini de ele almayı umuyor.
13. nesil Intel Core i9-13900K, performans testinde görüldü!
Intel'in 13. nesil Raptor Lake işlemcileri, Ashes of The Singularity karşılaştırmasında boy gösterdi. İşte ayrıntılar...Intel bu hamlesiyle Nvidia’nın karşısına dikilmek istiyor
Kripto para birimleri ile madencilik, işlemleri Blockchain adlı bir veritabanına kaydeden hesaplamalı bir vergilendirme sürecinden geçiyor. Karmaşık bilgisayar problemini çözen ilk kişi, yeni basılmış kripto para birimi ile ödülünü alıyor. Bu da, en güçlü makinelere ve elektrik enerjisi maliyetlerine karşı bir direnç gerektiriyor.
Intel’in en büyük rakiplerinden birisi olan Nvidia, kripto para madenciliğinden oldukça kazançlı çıktı. Madencilerin GPU’lara olan iştahı, oyuncuların ekran kartı bulmasını zorlaştırdı. Ancak Goldshell, MicroBT ve Bitmain gibi kripto para madenciliği donanımının büyük tedarikçileri, madencilik için özelleştirilmiş uygulamaya özel entegre devreler kullanıyor.
Cambridge Üniversitesi Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi bir tahmin yürüttü. Bu noktada kripto para birimi madenciliğinin yılda 125 terawatt saat devasa miktarlarda güç kullandığını açıkladı. Bu da, EIA’ya göre 5,5 milyon nüfuslu Norveç‘in 2020 elektrik tüketimine denk geliyor.
Sizler Intel‘in Bitcoin madencilerine özel işlemci üretecek olmasını nasıl buluyorsunuz? Fikirlerinizi SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Süper haber çabuk gelsin