Reklam

Intel Cep Telefonlarına Geliyor

4
Reklam

Dün İstanbul’da düzenlenen bir toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen Intel Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Intel Laboratuvarları Direktörü Justin R. Rattner, önümüzdeki yıl telefonlar için işlemci üreteceklerini açıkladı.

 

Türkiye’de özellikle Ar-Ge konusunda bazı görüşmeler yapmak üzere bulunduğunu belirten Rattner, başta üniversiteler olmak üzere farklı kuruluşlarla bir araya geldiklerini belirtti. Rattner, ürün geliştirirken bilimkurgu yazarlarından, akademisyenlere kadar farklı kesimlerin görüşlerini aldıklarını söyledi.

Reklam

Başta Ortadoğu bölgesi olmak üzere Türkiye ve çerve ülkelerdeki araştırma projelerini desteklediklerini belirten Rattner, ziyaretinin amacçının bu projeler üzerine görüşmeler yapmak olduğunu ifade etti. 

{pagebreak::2}

Bir soru üzerine ‘tablet pazarı yok iPad pazarı var’ diyen Rattner, bu alanın henüz yeni olduğunu ve yavaş yavaş şekillendiğinin altını çizdi. Yine de tablet bilgisayarların PC’lerin yerini almasını beklemediklerinin altını çizen Rattner, tabletlerin ayrı bir ürün olduklarına dikkat çekti. 

Transistörlerin (dolayısıyla işlemcilerin) yaklaşık 2 yılda bir hızlarını iki katına çıkacağını öngören Moore yasasını zorlamaya başladıklarından bahseden Rattner, ‘ artık hız yerine inovasyonun önemli olduğu bir döneme giriyoruz’ dedi.

Kuantum ya da organik bilgisayarların hayata geçirilmesinin zor olduğunu ifade eden Rattner, bu konuda çalışmaların halen devam ettiğini sözlerine ekledi.

:: Intel’in cep telefonu pazarına girmesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

 

 

4 Yorum

  1. iyi bir gelişme olarak görüyorum. Tegra 2 işlemci ve üzerindeki grafik işlemcisi her neyse istediğimi vermiyor bir türlü. iPad’da ki grafikleri göremiyorum.

  2. Intelin tutunacağı birşey kalmadı çıkış noktası bulmaya mecburlar, megaherzlerin konuşulduğu dönemleri çoktan geçtik, insanlar temel ihtiyaçları için tabletleri kullanıyor ve çoğu ev kullanıcısının ihtiyacı internetten facebook’a girmek, internette sörf ve chat bu işler için tablet veya atom işlemciler yeterli. Diğer taraftan bulut bilişim hizmeti yavaş yavaş oturuyor, telekom bulut alt yapısını oluşturdu, google gibi devlerin şirketlere özel paketleri var fiber hızında bağlandıkları uzak sunucular firmalara hem kapasite hem performans hem güvenlik sağlıyor hemde bakım maliyetinden kurtarıyor. Microsoft office 365’i duyurdu büyük şirketler 24 dolar aylık ücretle istediği kadar kullanıcısını ofis hizmetinden sınırsızca faydalandırabiliyor, internetten film izleme ve ev bilgisayarındaki verileri bulutta saklama çözümleri her yeri sardı, bir netbook’un fiyatı 300 doların altında. 3 sene önce notebook fiyatları 799 olduğunda süper bir fırsat kabul ediliyordu. Yani dev bir kuruluş süper gelişmiş bir teknoloji elbetteki bu işlemcilere her zaman ihtiyaç var ama artık o daha hızlı işlemcileri almak için sıraya girme fiyatları gün gün takip edip altı ay sonra fiyatı yarıya düşecek işlemcilere dünyanın parasını verme dönemleri geride kaldı. Eskiden gün gelecek bilgisayarlar hesap makinası gibi olacak derlerdi masa üstünde kollu hesap makinalarını görüp casio hesap makinalarını da kullanan babalarımız ve artık onların haklı olduğu dönem geldik.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version