Intel, çip krizine karşı planladığı yol haritasını uygulamaya koydu. ABD’nin Ohio eyaletinde kurulacak yeni kampüste, sekiz yarı iletken üretim fabrikası yer alacak. ABD Başkanı Joe Biden ve Intel CEO’su Pat Gelsinger’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende, yeni üretim tesisinin inşasına başlandı.
Silicon Heartland: Intel’in yeni üretim üssü
Sekiz adede kadar çip üretim tesisini barındırması planlanan yeni tesisin 2025 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. Intel’in en yeni üretim üslerinden biri olacak bu kampüse yaklaşık 100 milyar dolarlık yatırım yapılacağı ifade edildi.
Intel’in yeni üretim üssünün Silicon Heartland (Silikon’un Kalbi) olarak adlandırılacağı belirtildi. Tesisin ilk hedefi, 1000 dönümlük iki yarı iletken fabrikasını açmak. Toplamda ise sekiz fabrikaya sahip olacak ve yarı iletken operasyonları ile ekosistem ortaklarını destekleyecek.
Yeni fabrikaların hem Intel hem de Intel Foundry Services (IFS) müşterilerine ürün sağlayacağı ifade edildi. 3000 kişiyi istihdam etmesi planlanan Silicon Heartland, 2025 yılında devreye alınacak.
Intel CEO’su Pat Gelsinger açıklamasında, “Bugün, Yarı iletken tedarik zinciri oluşturma yolculuğunda çok önemli bir anı işaret ediyor. Silicon Heartland’in kurulması; özel yatırımların kilidini açmak, binlerce yüksek ücretli iş yaratmak için hükümet teşviklerinin gücünün kanıtıdır” dedi.
ABD Senatosu, yarı iletken üretim sübvansiyonları resmen onayladı. Çin’e karşı teknolojik rekabeti artırmaya çalışan ülke, 52 milyar doları yarı iletkenlere olmak üzere 280 milyar dolar sektörel destek verecek. Fakat ABD, Çin gibi “ulusal güvenlik tehdidi” oluşturan ülkelerdeki fabrikaların kapatılmasını istiyor.
Peki siz yeni Intel fabrikası hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Amerika teknolojinin beyninin kendi topraklarında üretilmesini istiyor
Samsung ve TSMC de Amerika’da fabrika kuracak uzun bir süre bu gücü kimse eli den alamaz