Reklam
    Reklam
    Donanım

    Intel işlemci üretimi için Samsung’a başvurdu iddiası

    Gerek üretim sorunlarının artması gerekse AMD ile olan rekabetin kızışması sebebiyle Intel bir süredir kendini toparlamaya çalışıyor. İddialara göre şirket işlemci üretimi için Samsung ile anlaşacak.

    Intel, siparişleri yetiştirememesi ve AMD ile olan rekabetin kızışması sebebiyle bazı sıkıntılar yaşıyordu. Bu sebepten dolayı şirketin Samsung’dan yardım istediği iddia ediliyor.

    Intel, işlemci üretimi için Samsung ile anlaşacak mı?

    Birkaç yıldır AMD büyük yol katederek eski günlerine dönmeye çalışıyor. Zen mimarisinin başarısı ile birçok kullanıcının sisteminde yer almayı başaran şirket rakibini zorlamaya devam ediyor. Hem üretim bandındaki sıkıntılar hem de rekabet konusundaki endişeler sebebiyle bazı kişiler Intel’in Samsung ile ortak iş yapacağını iddia etti.

    Reklam
    Reklam

    Yakın zamanda üretim kapasitesini artırma yoluna giden şirkette işler pek de beklenildiği gibi ilerlemiyor. Özellikle üretim ve tedarikçiler arasındaki dengeyi kuramayan firma farklı seçenekler üzerinde çalışmalar yürütüyordu.

    14 nm işlemci üretimi konusunda sıkıntılar yaşayan firma gelecek yıl yeni üretim tekniğine geçmeye hazırlanıyordu. Ancak talepleri karşılayamaması sebebiyle bu konuyu bir süreliğine askıya alabilir.

    Reklam
    Reklam

    Intel’in ar-ge için ayrılan bütçesi ve geliştirme sürecindeki avantajları göz önünde bulundurulduğunda AMD’ye oranla daha iyi işler çıkarması gerekirken, üretim konusundaki sorunlar çözülemediği için Samsung ile anlaşma yoluna gitmesi olası seçenekler arasında gözüküyor.

    Firma geçen hafta yaptığı açıklama ile HP, Dell, Asus gibi firmaların tedarik konusundaki şikayetlerini önlemek için yeni adımlar attığını belirtmişti. Dell yöneticisi Jeffrey Clarke ” İşlemci tedarik etme konusunda geçtiğimiz çeyreğe göre daha fazla sıkıntı çekiyoruz. Mevcut durum premium bilgisayar ve ticari sistemlerin sevkiyatını olumsuz etkiliyor” demişti.

    Bazı şirketlerin Ryzen işlemcili dizüstü üretimine yönelmesi de sorunun ne kadar büyüdüğü hakkında ipucu veriyor.  İddialar ile ilgili iki firmadan da yakın zamanda açıklama yapması bekleniliyor.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    4 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Satamiyorlar galiba 😀

    2. Teknoloji Dostu

      Türkçe meali intel artık bu işi beceremiyor amd eline verdi ,samsung a el açtı…

    3. Anonim

      Ne hale düştün be Intel içim gidiyor ama kabul et AMD ezdi geçti.

    4. Teknoloji Dostu

      intel=apple amd=çinliler

    Diğer yorumları gör (3) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap