Reklam

Intel Kendi Android’ini Yapıyor!

21
Reklam

Mobil işlemci pazarında Qualcomm’un gerisinde kalan donanım devi Intel, pazarda güçlenmek için kendi Android sürümünü hazırladığını duyurdu. Apple’ın mobil işletim sistemi iOS 7 64 bit işlemciler ile uyumlu olsa da, piyasada en fazla gördüğümüz mobil işletim sistemi olan Android, 64 bit işlemciler ile henüz uyumlu değil.

Bu uyumsuzluğun Android 5.0 sürümü ile kaldırılması beklenirken, 5.0’a kadar sabretmek istemeyen Intel, kendi 64 bit işlemcileri ile uyumlu çalışan Android 4.4.2 Kitkat sürümünü hazırladığını duyurdu. Tamamlanmasına çok az kaldığı söylenen sürüm, Haswell işlemciler de dahil olmak üzere, Intel’in 64 bit tüm işlemcileri ile tam uyumlu çalışacak.

Reklam

Google Onayı Bekleniyor

Android işletim sisteminin özelleştirilmiş versiyonlarının piyasaya sürülmeden önce Google tarafından onaylanması gerekiyor. Bu onay sayesinde Google Play Store gibi hayati önem taşıyan servislere erişebilen cihazlar Android ekosistemini oluşturuyor. Intel’in sistemi muhtemelen tamamlandığı anda Google tarafından onaylanacak ve üreticilere sunulacaktır.

Masaüstü Android!

Android işletim sisteminin mobil bir sistemden daha öte olduğu çeşitli otoriteler tarafından kabul ediliyor. Daha önce bir çok Android’li notebook gördük ancak hiç biri bilgisayar tadı vermiyordu. Intel’in bu sistemi sayesinde masaüstü sınıfı işlemciler ile Android birleşecek ve Google’ın işletim sistemi yavaş yavaş bilgisayarlarımızı da ele geçirmeye başlayacak.

:: Android 64bit için geç mi kaldı?

21 Yorum

  1. Ve bu hamleyle çanlar microsoft için çalıyor. Android, masaüstü bilgisayarlar ile tam entegre oldugunda microsoft ölümcül bir darbe alacak ve pazar payı çok hızlı bir şekilde düşecek.

  2. 10.04.2014 10:07 bu intelin ilk denemesi değil.
    ama başarısız olacakları anlamınada gelmiyor tabii bu sefer şansları biraz daha yüksek.

  3. Androidin babası Linux Windowsu deviremişken böyle birşeyi androidten beklemek pek mantıklı değil ama şu bir gerçek popularitesi daha yüksek olan bir android ile karşı karşıya windows.

  4. yeni çıkan yazılımlar(Photoshop corel vs) bu işletim sistemi içinde yapılırsa bence microsoftun pazar payı çok azalır

  5. Bu sadece ilk adım İleriki Android sürümlerinde gelişim olumlu devam ederse Windows ancak belli programların çalıştırmak için kurulacak bir işletim sistemine döner Google çok akıllıca hareket ederek 2009 da çıkardığı işletim sistemini 2014 sonunda Microsoft’un karşısına çıkarıyor TEBRİKLER…

  6. hep diyorum chrome os ile android birlesirlerse masaustu piyasada windows a ciddi rekabet olusturabilirler. micrososft intel tekelinin bunca yil kalici olmasinin nedeni hic bir platformda olmayan 3uncu parti yazilim zenginligiydi. ilk defa farkli platformlarda benzer bir zenginlige sahip oldular. hatta android ios tarafinda bazen windowsdakinden bile daha kullanisli, hep aradigim uygulamalar goruyorum. google bu gucu asamali olarak masaustune tasiyabilirse bilgisayar piyasasi cok daha renkli ve dinamik bir ortama donusur.

  7. ev bilgisayarıyla girebilir piyasaya. ama windows zaten bu yolda adımlar attı. ki iş için çok saçma kalır android. çocuk yok iş yerinde

  8. android bilgisayarlarda windowsun yerini mi alacakmış ? çok fanlık yapanı gördüm bu sitedede ama böyle birşeye inanarak yazanı ilk defa görüyorum.Peki millet pc’de facebook twitter youtube’a mı bakıp engiri bördmü oynuyor sanıyorsun ? cahillik diz boyu ya google bunlara ne veriyorsa.

  9. Android linux tabanli cogu isletim sistemi gibi dolayisiyla herseye porte edilebilir tabiki pcye gecmesi mumkun tam gecis olursa macos tan daha cok kullanilacagi kesin 😉

  10. BUNDAN SONRA NE OLABİLİR : WİNDOWS intele yol verip AMD yada NVİDİA’NIN YENİ işlemcileriyle yola devam eder. intelde kendi açtığı yolda kendi pisliğinde boğulup yok olur 🙂 unutmayın SİSTEMLERİN ATASI KÖKÜ HAMMADESİ LİNUX BİLE WİNDOWSU deviremedi 😉

  11. Android masaüstü bilgisayarlar için gelse bile bir Windows olmadığı aşikar. Bırakın mobil sistem mobilde kalsın. Windows varken who cares?

  12. Linux gunumuzde kullanilan bir cok acik kaynak kodlu isletim sisteminin atasi olsada 91 yilinda ilk defa cekirdege kavusmustur ilk kernel unixti daha sonra windows kerneli cikti unix gelistiriciler ve firmalar icin oldugundan gunluk kullanim icin en uygun siste 92 yilindan beri windows oldu linux kernelinin gelismesi ile ortaya cikan dagitimlar ubuntu debian centos bir on sene oncesine kadar windows ile yarisabilecek duzeyde bile degildi gunumuzde bu surumler ancak kullanilabilir hale geldi anca windows ve intel kar amaci guden bu ikifirma yillarca bize cisc islemci ve windowsu dayattilar akilli telefon devriminden sonra daha yeni risc yani arm tabanli islemciler ve bu islemcileri destekleyen isletim sistemleri gunluk kullanicilarla bulusabildi yillarca sogutma sistemlerine yuzlerce dolar verdik win-tel yuzunden yoksa is yasaminda hep arm islemciler kullanilmistir. Bir gun windows pazar payini kaybedecek artik insanlarin gozu acildi arm islemcilere talep artti ses cikarmayan cok daha az isinan cihazlar istiyor musteriler. Bu durumun en onemli etkenlerinden biri android ekosistemi olmustur. Yakin gelecekte intel ve mucrosoft gibi iki dev pazar payini kaybedecek olsa da bu buyuklukte iki firma yillarca teknolojiye yon vermis iki devin yok olma gibi bir durumunun soz konusu oldugunu sanmiyorum. Sadece cirolari azalacaktir. onemli olan en iyi teknolojiye en ucuz ve en hizli bicimde ulasabilmektir yosa ne windows ne intel ne android nede qualcomm bir nevi arm babamuzin oglu degil teknoliji gelissin herkes kazansin stabil hizli ve tum ihtiyaclarimizi karsilayan isletim sistemleri istiyoruz

  13. androidin pc lere girmesi bence güzel bi haber ancak windows gibi oturmuş bir işletim sistemi ile baş etmesi an meselesi çünkü insanlar windows sistemine tamamen adapte olmuş durumda.ancak android telefon ve tabletlerde cok rağbet gördüğü için bu konuda bi avantajı olacağını düşünüyorum…

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version