İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil
  3. Taşınabilir Bilgisayar

Intel’den Akıllı Saatlere Yeni İşlemci!

İşlemci devi Intel, uzun zamandır geliştirdiği yeni işlemcilerinde mobil pazara yönlendiğini hissettiriyordu. En son duyurduğu yeni nesil Atom işlemcilerle başta Android olmak üzere pek çok tablet ve akıllı telefonda yer bulmaya başlayan Intel, gözünü şimdi de giyilebilir teknolojilere dikti.

Tolga Cem Küçükyılmaz

okunma

Intel (Görsel: Mister rf, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons)

İşlemci devi Intel, uzun zamandır geliştirdiği yeni işlemcilerinde mobil pazara yönlendiğini hissettiriyordu. En son duyurduğu yeni nesil Atom işlemcilerle başta Android olmak üzere pek çok tablet ve akıllı telefonda yer bulmaya başlayan Intel, gözünü şimdi de giyilebilir teknolojilere dikti.

Başta akıllı saat ve akıllı gözlük gibi giyilebilir cihazlarda kullanılması için tasarlanan Quark adlı işlemcilerini tanıtan Intel, ufaklığıyla bilinen Atom işlemcisinden 5 kat daha ufak bir işlemciye imza atıyor.

Quark’ın mimarisi açık yapıda olacak. Böylece yazılım geliştiricileri, işlemcinin tüm nimetlerinden yararlanabilecek.

Intel‘in planlarına göre yıl sonuna kadar işlemcilerin ilk örnekleri dağıtlmaya başlanacak. Zaten bu işlemciler oem pazarda değil de, doğrudan SoC yöntemiyle üretici firmalara satılacak.

ARM çözümlerinin kullanıldığı başta robot olmak üzere, pek çok sensör kontrolü yapan minik cihazlar ve giyilebilir teknolojiler, bakalım Intel ile gelişimini daha da hızlandıracak mı? En önemlisi, üreticilerin Intel‘in işlemcisini seçip seçmeyecekleri.

Şimdilik pek bir teknik detay bilinmiyor. O yüzden işlemcilerin pazardaki konumuyla ilgil bir tahminde bulunmak zor gibi gözüküyor.

:: Intel, mobil pazarda ARM’ın popülerliğine son verebilir mi?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (5)

SDN Okuru

zekice !

SDN Okuru

habercilik mi bu şimdi.

mbatuer

Güzelmiş - - - Mesaj Güncellendi - - - Güzel paylaşım teşekkürler

mbatuer

Güzelmiş

SDN Okuru

bi tane haber de tam bilgi içersin ya. bi tane.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam