İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Yazılım

Intel’in “Mee”si Nokia’nın “Go”su

İşlemci sektörünün lider ismi Intel ile cep telefonu pazarının lideri Nokia, mobil işletim sistemi konusunda ortak bir çalışma yürütmeye karar verdiklerini açıkladı.

Ahmet Gözütok

okunma

Intel’in “Mee”si Nokia’nın “Go”su

İşlemci sektörünün lider ismi Intel ile cep telefonu pazarının lideri Nokia, mobil işletim sistemi konusunda ortak bir çalışma yürütmeye karar verdiklerini açıkladı. MeeGo adı verilen bu sistem, her iki firmanın da açık kaynak kodlu ve Linux tabanlı işletim sistemlerinin birleşmesinden meydana geliyor.

Nokia’nın sahibi olduğu Maemo ile Intel’in Moblin adlı sistemleri artık MeeGo olarak anılacak. Mobil işletim sistemleri konusunda en tecrübeli isimlerden biri olan Nokia, aynı zamanda gerekli alt yapı hamlelerinin de tümünü tamamlamış bir isim. Gerek Ovi platformu gerekse Qt arayüzü ile zaten oldukça güçlü bir isim olan Finlandiyalı üretici, Intel’in pazardaki etkinliği ile birlikte çok daha iyi bir noktaya gelebilmeyi amaçlıyor.

MeeGo tabanlı cihazlar yılın ikinci yarısından itibaren ortaya çıkacak. Nokia’nın Maemo konusundaki çalışmaları ve yol haritası biliniyor. Maemo 6 üzerindeki çalışmalarını yakın zamanda neticelendirecek olan firmanın bu hususta nasıl bir yol izleyeceği ise henüz bilinmiyor.

:: Bu birleşme hakındaki düşüncelerinizi SDN Forumlarında paylaşın.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.