Günümüzün en büyük fuarlarından birisi olan IFA, bundan tam 95 yıl önce Alman radyo üreticileri tarafından düzenlenmeye başladı. Bu yıl 95. kez kapılarını açacak olan IFA 2019 için son hazırlıklar devam ediyor. Bizim de ShiftDelete.Net olarak yer alacağımız etkinlik, en yeni teknolojilere ev sahipliği yapacak. Peki, IFA 2019 ne zaman başlıyor?
IFA’da bizi neler bekliyor?
IFA 2019 ne zaman başlıyor?
IFA 2019 için adres her yıl olduğu gibi yine Berlin. Messe Berlin’de gerçekleştirilecek olan fuarda en yeni tüketici elektroniği ürünleri tüketicilerle buluşacak. Yaklaşık 23 futbol sahası büyüklüğündeki fuar alanında 1.814 katılımcı boy gösterecek.
5 Eylül tarihinde basın günü ile başayacak fuar, 6 Eylül‘de ziyaretçilerini kabul etmeye başlayacak. 11 Eylül Çarşamba gününe kadar devam edecek olan fuar, 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Düzenli yayının ülkede başlamasının bir yıl sonrasında hünerlerini göstermek için Funkausstellung adındaki bir etkinlik düzenleyen Alman radyo üreticileri, o zamanlar FA olarak bilinen etkinliğin ilk temellerini atmış oldular.
Uluslararası anlamındaki “Internationale” ekine uzun yıllar sonra kavuşan ve şimdi dünyanın en büyük fuarlarından birisi olan IFA, tam 95 yıldır hiç kesintiye uğramadan teknoloji dünyasını aynı yerde buluşturuyor.
ShiftDelete.Net ekibinin de aralarında yer aldığı binlerce platform ve kişi, teknolojinin geldiği son noktayı tüm dünyaya aktarma görevini yerini getiriyor.
Bizler de Almanya’daki fuara dair teknolojik yenilikleri sizlere sunmanın, bir bakıma geleceğe odaklanmanın yanı sıra geçmişin keyifli yanlarının da kısaca hatırlatmak istedik.
Almanya’daki bu büyük teknoloji fuarının geçmişten günümüze sayısız enstantanesinden bazılarını bir araya getirdik.
İşte IFA tarihi
1920’lerde radyolarla başlayan hikaye, 1928’de ilk kez televizyonun fuarda görücüye çıkmasıyla ilginç bir teknoloji atılımına da sahne olmuştu.
1926 yılında ilk kez satışına başlanan TV’nin fuar alanında görücüye çıkması bir mihenk taşı oldu. 1930’da ünlü Fizikçi Albert Einstein, radyoları daha yakından incelemek için fuardaydı ve açılış konuşmasını da yine o yapmıştı. Almanya’da Nazi Partisi’nin yükselişi başlayınca işler değişti. 1939’da ise FA geçici olarak durduruldu.
Savaşın sonu ve Almanya’nın bölünmesi ile birlikte Berlin’den ayrılarak önce Düsseldorf daha sonra Frankfurt’ta düzenlenmeye devam edildi.
Televizyon yaygınlaşmış, ses kaseti ve uzaktan kumanda gibi yeni buluşlar sahne almaya başlamıştı. Evet, teknoloji gelişimini sürdürüyordu…
1967 yılına gelindiğinde FA, yeniden Berlin’e döndü. Renkli televizyon ilk kez tüketicilerin karşısındaydı. Herkes büyülenmiş gibiydi. Gelişim hızı inanılmazdı.
1977’de teleteks, 1979’da kompakt disk, 1987’de radyo veri sistemi, 1989’da geniş ekranlı TV, 91’de MP3, 97’de DVD birer yıldızdı. 87’de Telefunken VHS kamerasıyla göz doldurdu.
Daha önce iki yılda bir düzenlenen etkinlik, dalga dalga yayılan ve gelişen teknolojinin sonucu olarak yılda bir yapılmaya başlandı.
Uzun yıllardır teknolojiye dair hemen her şeyden çok büyük izlerle dolu bir fuar konumunda yer alan IFA, 95. yaşını kutlarken teknoloji severleri heyecanlandırmaya devam ediyor.
IFA, ABD’de düzenlenen CES’le birlikte en büyük iki teknoloji etkinliğinden biri olarak kabul ediliyor.
IFA’nın 94 yıllık serüveni hakkında neler düşünüyorsunuz?
Çok güzel bir yazı saklanmalık:)
İşte böyle yazılarla gelin bize, sitedeki genel kalitenin çok çok üstünde bir yazı, ellerinize sağlık.
Vay Be Nerden Nereye Gelmiþ Adamlar
MZ motosikletlerinin IFA serileri var, acaba o da bu ismi oradan mı almış :/
Bizde de CEBİT fuarı vardı istanbulda… Onu geliştirmek yerinez iptal ettik…
Gazetelerde, Televizyonlarda teknoloji köşeleri var da hepsi reklam broşürü gibi. 🙂
SDN, logonu flat tasarım anlayışıyla güncellemelisin. iOS 7 öncesi logo anlayışında kaldı bu 3 boyutlu logolar. Android arayüzleri de, iOS ikonları da mevcut tasarıma sadık kalınarak flat tarzda güncellendi. SDN de bu güncellemeye gitmeli artık. Geç bile kaldı