Reklam

İnternet Bağımlıları Nasıl Tedavi Oluyor

19
Reklam

Son yıllarda herkesin hayatını kolaylaştıran bilgisayar ve internet, doğru kullanılmadığı zaman hiç beklenmedik tehlikeli sonuçlara neden oluyor.

Bilgiye ulaşmanın en kolay yolu olarak nitelendirilen internetin aşırı kullanımı; kullanıcıların aile ilişkilerinde ve sosyal ilişkilerde bozulma, öğrencilerde derslere katılımının azalması, okuldan uzaklaşma, işyerlerinde iş veriminin düşmesi, işten ayrılma, yeme – içme gibi günlük yaşam aktivitelerin ihmal edilmesi, obezite, yorgunluk, yaygın beden ağrıları gibi yıkıcı sonuçlara yol açıyor.

Bu soruna çare arıyorlar

Reklam

Sorunlu internet kullanımı psikiyatrinin en yeni ilgi alanlarından biri haline gelirken, ülkemizde genç nüfusun yüksekliği ve internet kafelerin kontrolsüzce yaygınlaşmış olması, henüz yeni tanımlanmakta olan hastalık için oldukça uygun bir zemin oluşturuyor.

Nasıl tedavi ediliyor?

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları E.A. Hastanesi (BRSHH) bünyesinde açılan İnternet Bağımlığı Polikliniği hizmet vermeye başladı.

Poliklinik, uyguladığı tedavi yöntemleriyle internet kullanımını tekrar kişinin kontrolü altına alabilmesini hedefliyor ve bağımlılıkla ilgili bilgilendirme yapıyor.

Poliklinikte, mesajlaşma ve sosyal medya bağımlılarından, online alışveriş meraklılarına, cinsel içerikli site tutkunlarından, saatlerce bilgisayar oyunu oynayanlara, kadar yetişkin, kadın/erkek, ergen, çocuk birçok kişi tedavi görüyor.

:: Tedaviye ihtiyacınız olduğunu düşündünüz mü?
Tıklayın, SDN Forum’da tartışalım.

19 Yorum

  1. kullanıcıların aile ilişkilerinde ve sosyal ilişkilerde bozulma, öğrencilerde derslere katılımının azalması, okuldan uzaklaşma, işyerlerinde iş veriminin düşmesi, işten ayrılma, yeme – içme gibi günlük yaşam aktivitelerin ihmal edilmesi, obezite, yorgunluk, yaygın beden ağrıları

    Bu kadar olmasada internetten uzak kaldığımda bir şeylerin eksik kaldığını hissediyorum

  2. Bence İnternet bağımlılığı hem iyi hemde kötüdür.Yazıda da değinildiği gibi günümüzde bu bağımlılık boş zamanlar geçirme üzerinedir.Artık cep telefonlarımızda facebooklarımızı kontrol eder olduk.Hayatımızın bir parçası yaptık.Geçen sene çalıştığım internet cafede ilkokul çocuklarına verilen ödevleri,öğrenciler bize yaptırır kendileri oyun oynardı.Dersleri kendileri araştırsa daha faydalı olacak. eğer interneti bilgi için kullanırsak daha yararlı olur.

    Bende şuan bağımlı konumundayım.Bunun farkındayım ama benim bağımlılığım eğitimler üzerine.Gene de kontrol etmem lazım kendimi.

  3. Bu hastalık büyük ihtimalle bana da bulaştı. PC’ yi kapatınca direk huzursuz oluyorum. Sürekli PC başına geç diye biri dürtüyor sanki

  4. SwateR Nickli Üyeden Alıntı
    Bu hastalık büyük ihtimalle bana da bulaştı. PC’ yi kapatınca direk huzursuz oluyorum. Sürekli PC başına geç diye biri dürtüyor sanki

    Aynen bende ayni durumdayim. Ama en azindan bos vakit gecirmiyorum. Programliyorum, Website yapiyorum. Biyandan birseyler arastiriyorum yeni seyler ögreniyorum.

  5. günde ortalama 4,5 saat uyku uyuyan biri olarak temel ihtiyaçlarımın dışında geri gelen neredeyse tüm zamanım, ev, iş, cep internet başında geçiyor. acaba ben de hasta mıyım?

  6. İşim, eğitimim herşeyim Bilgsayar ve Internet. Her geçen gün yeni bişeyler öğreniyorum ( Beyin Bedava, Atıyorum Hafızaya ).
    Bi işin hep detayına inmeyi sevdiğim için Sistem uzmanlığı eğitimi alıyorum

  7. çekecek çilem varsa çekerim bırakın beni PC aşında çekeyim çilemi
    eski alışkanlıgım degişti canım al sigaramı alma yerine canımı al baglantımı kesme
    şakamaka ama bende bagımlı oldugum fark ettim :S elektiirikler gidince sudan çıkmış balıga döndüm :S
    online bilgisayar bırakma egitimi olsa katılırım
    Egitim nasıl olurdu cok merak ediyorum

  8. Atın ölümü arpadan olsun takmayın böyle şeyleri. İnternet, Çay, Sigara işte benim için harika bir hayat

  9. 24 saatin 8 saatinde uyuyorum, 2 saat kadarıda reel dünyada sayılırım.. Hayır Çok Şükür Bağımlı Değilim
    Bağımlı arkadaşlara Allah şifa versin…

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version