Ülkemiz içerisinde barındırılan siteleri dolaşırken hız sorunu yaşamayan internet kullanıcıları, yurt dışındaki bir siteden veri almaya kalktığında, tabiri caiz ise, yerlerde sürünüyor. Bunun nedeni, ülkemizi yurtdışına bağlayan hatlarda yaşanan problem.
Fiber Kablolar Bizi Bağlıyor!
Fiber optik kablolarla yüksek miktarda veri trafiği sağlayan bu hatlarda yaşanan fiziksel sorunlar, tüm ülkedeki internet kullanıcılarını derinden etkileyebiliyor. Örneğin, hız limitiniz kadar size indirme hızı sunan ücretli dosya paylaşım sitesi Rapidshare bile, an itibarı ile çok düşük hızlarda hizmet verebiliyor.
Ülkemizde çok popüler olan ve bu yavaşlamadan nasibini alan diğer siteler arasında; Facebook, YouTube ve Google‘ın bazı sunucuları bulunuyor.
Sorumlusu Kim?
Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki veri iletişimi, şu an için Türk Telekom‘un önderliğinde kullanıcılara sunuluyor. Konuyla ilgili olarak resmi kurumlardan ve Türk Telekom‘dan henüz bir yanıt gelmiş değil.
Burası Türkiye
Türk Telekom hala bir açıklama yapmış değil. Bu kadar lakayt bir tekel olabilir mi? Ust kurul ne yapıyor?
Sonunda birileri sesimi duymuş. Bu olayın bir şekilde gündeme getirilmiş olması ne güzel. Türk Telekom hemen hemen tüm kanallarda bangır bangır uçan internet, süper hızlı internet diye reklam yapadursun gerçekler çok farklı. Faturaları tahsil etmek için ultra hızlı davranan Telekom saniye sekmeden servisi kesmeyi nasıl biliyorsa, bu tarz sorunları halletmeyi de bilmeli.
Elbetteki sorunlar olabilir, hat kopabilir veya birçok şey olabilir. Ama bizi çileden çıkaran; kullanıcılarını adam yerine koymayan, hiçbir şekilde açıklama yapma zahmetine katlanmayan Türk Telekom’un davranışıdır. Sağolsun Türk Telekom sektörde tekel olmanın avantajını sonuna kadar kullanıyor. Zahmet edip bir açıklama alamıyorsunuz. Bu olay arıza hatlarını aradığınızda da geçerli…
Tırnak içinde “Normalde ticaret hayatında ve medeni hukukta bir şeyi vaat edip karşılığında belli bir ücret alıp bu vaatlerini kabul edilebilir mazeretler göstermeden yerine getirmeme olaylarına DOLANDIRICILIK diyorlar ve bu tarz yaklaşımlara belirli oranlarda caydırıcılık cezası veriliyor.”
yazı güzel haber güzel. fakat yorumlardaki lanet okumalar bela okumalar, hiç hoş değil. Unutmayın siz Türkiye çapında bir sitesiniz. Ben de bir haber sitesinden buraya yönlendim. Ama bu tür bela okumaları görünce soğudum ne yalan söylim. Hepimiz şikayetçiyiz ama bela okumakla lanet okumakla ne düzelir. Biraz daha dikkatli olmakta fayda var. iyi çalışmalar…
Bende diyorum sorun bende mi. Kafayı yiğeceğim bu yavaşlamadan dolayı.
Bu TTneti neden mahkemelere taşıyamıyoruz.TTnet bize belli bir hızı belli bir ücret karşılığı veriyor. Bu hakkımızı neden arayamıyoruz. Bunu evimizdeki bilgisayarda kanıtmamız çok zor bir olay mı?
bıktık ya
şu günlerdede diyordum yavaşladı bağlantı diye hiçkimse inanmıyordu doğru demek
Ne zaman düzelecek ?
son bir aydır farkedilir yavaşlık farkediyorum tabiki. Bu işin altında hin oğlu hinlik var sanki
Peki bu kaplumbağa günleri ne zaman biter ?
haddinden fazla kullanım için ücret alıyorlar ve verdikleri hizmet aldıkları paranın yarısı bile değil TÃœRKİYE’nin nesi düzgünki kabloları düzgün olsun
hakkaten sadece yurt dışı siteler değil haber sitelerini açmak için bile kaplumbağadan daha yavş bi hızla çalışıyor türk telekom. speedtest’e girdim sabah 30 dakika bekledim ama ondan sonuç bile alamadım. yaşasın telekommm… anlayana…
Cok guzel haber. Ancak Sdn den internet ile ilgili olan problemleri daha once vermesini bekliyorum. Boylece sorun benim internetimde mi diye dusunmek zorunda kalmam
TTNEt hız artırımı kadar altyapı ve yurtdışı fiberbağlantı hatlarının yükseltmesini yapsada hızmetlerini ona göre alsa daha iyi olmaz mı?
Sorumlusu kim olacak TELEKOM, paraları toplamayı biliyor hala dünyada ilk 10 içindeyiz en pahalı internet erişimi olarak, bu kadar paraya bari yatırım yapıp kendini iyice geliştirse o da yok, yurtdışı çıkış hızımız herkesin artık bildiği Rapidshare’in çıkış hızından bile düşük. Ayıp ya ayıppp…
Bu sorun sadece sitelere girerken yaşanmıyor. Oyunlarda da yaşanıyor. Örneğin Counter Strike: Source oyununu esl üzerinden oynamaya kalktığınızda avrupada ki takımlar Türkiye’de ki serverlara bağlanmak istemiyor. Biz de mecbur kaldığımız için onların serverlarına gidiyor. Bu kez yüksek pinglerle bağlantı sorunları yaşıyoruz. Milli Takımımız son turnuvada bu konu yüzünden çok başarılı olamadı. Umarım biz de yakında yurt dışı ile iyi bir bağlantı ağına sahip oluruz.
yaw iğrenç yavaşlık bezdirmektende öte