Reklam

İnternet Hastalıkları Sözlüğü-1

10
Reklam

İnternetin kullanımı arttıkça bazı insanlar tarafından kullanım dozu da kaçırılabiliyor. Adı üstünde ‘kullanım dozu’, her şeyin bir limiti olduğu gibi internete dair şeylerin de limitleri var. Elbette belli başlı sınırlardan söz etmiyoruz, ancak her şeyi indirmek(veya download etmek) gibi bir hastalık var örneğin. Bu konumuzda bazı aşırılıkların tanımlarını ele alacağız.

Cheeseepodding

MP3, video… Dinlersiniz, bakarsınız ama her şeyi indirmezsiniz değil mi? Yanıtınız hayır ben indiriyorum, buna engel olamıyorum ise siz Cheeseepodding hastalığının pençesindesiniz demektir. Cheeseepodding, ilgi alanına göre gördüğü her şeyi indirme hastalığıdır. Bu hastalığa yakalanmış kişiler gördükleri her şeyi, “belki bir gün lazım olur.” düşüncesi ile indirir.

Reklam

WikiPedializm

Bilgili olmak, üstelik paylaşımcı da olmak güzeldir. İnsanlara yeri geldiğinde çeşitli konularda açıklamalar yaparsınız ya da blog kurup yazarsınız… Yapılacak paylaşım türleri binlercedir. Ancak bazen dozu öyle bir kaçar ki, hayatınızı anlatmaya, daha çok anlatmaya adamışsınızdır. Bu normal değil ve örneğin dijital ansiklopedi WikiPedia’yı kapsıyorsa bir de adı var: WikiPedializm. Dijital ansiklopedi olan WikiPedia’ya sürekli yazı girip, insanlar için kaynak oluşturmaya kendini adamış kişilere verilen isimdir bu.

Photolurking

Sosyal medya da fotoğraflara bakmak eğlencelidir, vakit geçirmek için iyi yöntemlerdendir ayrıca. Instagram bu konuda en başarılı platformlardan. Peki bu işi abarttığınızda ne olur? Yanıtı, Photolurking, yani insanların sosyal medya hesaplarındaki fotoğraflarına ezberleyecek derecede çok bakmak.

Siberhondrik

Bu çevrenizde belki de en sık göreceğiniz internet hastalıkları arasında. Aşırı derecede kendini dinleyen insanlarla ilgili bir başlangıcın internete de taşınması. Sürekli sağlıkla ilgili siteleri ziyaret etmek ve bu konu hakkında kendini sürekli dinlemek. Her an hasta olacakmış gibi hisseden kişilerin belirtileri internetten öğrenmesi. 

Devamı çok yakında…

:: Teknolojik hastalıklarınız var mı?

10 Yorum

  1. Cheeseepodding babamda var

    Bende de biraz Photolurking varmýþ sanýrým

    Aslýnda film ve belgesel konusunda bende de Cheeseepodding var.Mesela þuan hazýr inmiþ izlenmeyi bekleyen 300 küsür film, binlercede belgesel var.Özellikle belgesellerin hepsi yüksek kalite ve seri halinde olduðu için sýrf belgeselleri saklamak için 2TB harici HDD aldým.Belgeselleri izlesemde saklýyorum ama izlediðim filmleri hemen siliyorum.Nasýl olsa filmleri bulmak çok kolay ama belgeselleri indirirken çok uðraþmýþtým.Çok emek vermiþtim.O yüzden belgeselleri saklýyorum.

  2. Eskiden bende de vardý. Özellikle program konusunda.

    Ama baktým elimin altýnda internet var. Ýhtiyacým olduðu anda indiriyorum ve iþim bitince de siliyorum

    Tabi yüksek boyutlu ise Photoshop, AutoCAD gibi onlar yenisi çýkana kadar HDD’ de bekler.

  3. WikiPedializm i ben hastalık olarak görmüyorum açıkcası. vatana millete kendini adamanın hastalığı olmaz. bunu hastalık olarak görenlerin vatanseverliklerini bir daha düşünmek gerekir .

  4. siberhondrik hastasiymisim.Sdn tedavi ve tedavi maliyetini de yazin tedavi olalim eksik kalmis bu yazi.Siz simdi 100 e kadar liste cikarirsaniz daha ne tur hastaliklarimiz cikacak

  5. indirme þöyle þimdi ama film nete düþüyor insanýn vakti olmuyor ilerde link silinebiliyor bide ttnet maðlum internet olmadýðý zaman izle

  6. Cheeseepodding kesinlikle, bu aralar online izleme dinleme gibi iþlere girdiðim için biraz hafifledim ama þimdi üniversite baþlýyacak biraz depolamaya baþladým dünden beri.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version