İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. İnternet

İnternet Kafeler’e 3+ Denetimi

Yurt çapında yaygın hizmet veren İnternet kafeler, işlevleri ve ekonomiye sağladığı katma değer ile Türkiye için büyük bir önem taşıyor. Özellikle teknolojiye erişimi kısıtlı olan bölgeler ve kitleler için İnternet kafeler kritik bir rol üstleniyor.

SDN Yazarı

okunma

İnternet Kafeler’e 3+ Denetimi

Yurt çapında yaygın hizmet veren İnternet kafeler, işlevleri ve ekonomiye sağladığı katma değer ile Türkiye için büyük bir önem taşıyor. Özellikle teknolojiye erişimi kısıtlı olan bölgeler ve kitleler için İnternet kafeler kritik bir rol üstleniyor. İnternet kafelerin bilgi toplumundaki yaşamsal önemine inanan Microsoft, İstanbul ve Ankara İnternet Kafeciler Odaları inisiyatifi ve Kültür Bakanlığı desteği ile bu işletmelerin toplumda nezih ve güvenilir birer sosyal mekan olarak algılanmasını sağlayan önemli bir projeye imza atıyor.

Kültür Bakanlığı yetkilileri, Microsoft, İstanbul ve Ankara İnternet Kafeciler Odaları, bu amaçla bugün bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Bu toplantıda 3+ İnternet Kafe projesinin detayları kamuoyuna tanıtıldı.

3+ İnternet Kafe projesinin ele alındığı bu toplantıya Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı Günay Kiracı’nın yanı sıra, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, Ankara İnternet Kafeciler Odası Başkanı Önder Kaplan ve BIESAM başkanı Namık Kural da konuşmacı olarak katıldılar.

Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, 3+ İnternet Kafe iş modeli hakkında şunları söyledi:

Türkiye’de 15 bini aşkın sayıda olduğu söylenen İnternet Kafe’lerimizin toplumun geleceğinde önemli potansiyele sahip olduğunu görüyoruz. Ağırlıkla gençlere ve bilgisayar sahibi olmayan milyonlarca Internet kullanıcısına hizmet veren bu mekanlarda dikkatten kaçan lisanssız yazılım kullanımları, bilgisayar sistemlerini İnternet ataklarına karşı savunmasız bırakabilmekte, güvenlik açısından önemli sorunlara yol açmaktadır.

Geniş kesimlerin İnternet ortamına erişim sağlaması, gerekse Internet bankacılığı, e-devlet ve benzeri uygulamaların toplum tarafından benimsenerek kullanılabilmesi için İnternet kafeler bugün ve gelecekte en doğru adres olmaya devam edecektir. Bu mekanların bilgi toplumu olma yolunda Türkiye için önemli bilgi ve sosyalleşme merkezleri olarak hizmet verirken bunu belli kalite ve hizmet standartları ile yapması, karlı hale gelmesi ve hatta marka yaratması önem kazanmaktadır. İnternet Kafe işini hakkıyla yapmaya çalışan işletmelerimizin yaşadığı sorunları dikkate alan Microsoft, 3+ İnternet Kafe iş modeli ile girişimcilerimize en uygun çözümleri öneriyor”.

:: İnternet Kafe’lerin daha güvenli olması gerekiyor mu? Yoksa bu durumdan memnun musunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (3)

SDN Okuru

KİMSE KUSURA BAKMASIN İNTERNET KAFELERİN DENETLENDİĞİ FALAN YOK.YAŞI KÜÇÜK ÇOCUKLAR İNTERNET KAFELERDE ÖZELLİKLE VURDULU KIRDILI OYUNLAR OYNUYOR.BİLGİSAYARLAR ÇOK YAVAŞ.NORMALDE 5 DK İŞ İÇİN YARIMSAATLİK PARA ALIYORLAR.TAKSİ TARİFESİ GİBİ AÇILIŞ ÃœCRETİ VAR.

SDN Okuru

lisanslı yazılım, kolaygelsin

SDN Okuru

İnternet kafecileri neden zorla mikisoft ürünleri kullanmaya zorluyorsunuz? Adam Linux kurmak istiyor yok bilmem ne filtresi sadece winfos da çalışıyormuş. Sonra da lisanssız kullandı mı başını belaya sokarsınız. İnternet kafeciler birliğini tekelle işbirliği yaptığı için kınıyorum. Anlattıklarının hiçbir önemi yok.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.