İnternet yoluyla bazı hastalıklara çare bulunuyor

0
teletıp ile hastalık teşhis dönemi

Newman Endonezya’da bir sağlık girişimine başladı. Hassas bazı sağlık sorunlarını çözmek için çevrimiçi tedavi yöntemlerini kullanan girişim, temelde teletıp sistemine dayanıyor. Adeta internet yoluyla bazı hastalıklara çare bulan Newman, oldukça ilginç bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. Teletıp ile hastalık teşhis dönemi birçok ülke için hala çok yeni diyebiliriz.

Parmağınızdaki sağlık takipçisi: Akıllı yüzük Circular

Endonezya’da teletıp ile hastalık teşhis dönemi başladı

Endonezya’da hastalara sunulan bu sağlık girişimi hastaların çekindikleri durumlarda devreye giriyor. Telemedicine Türkçe adıyla ‘’teletıp’’ olarak adlandırılan bu sağlık sisteminde doktor ve hasta birbirleriyle fiziksel olarak görüşemediği durumlarda hastaların uzaktan bakımını, tedavi yollarının geliştirilmesini ifade ediyor.

Modern tıp teknolojisi ile beraber hayatımıza adapte olan bu sistem, uyumlu video konferans uygulamaları kullanılarak hastaların doktorlara danışmasını sağlıyor. Hatta Türkiye’de Sağlık Bakanlığı bünyesinde yer alan Teletıp Sistemi sayesinde radyolojik tetkiklere ait görüntülere kısa sürede internet ortamıyla ulaşılması sağlanıyor. Bu görüntülerin raporlanabilmesine ve radyologlar arasında iletişim kurulmasına olanak sağlıyor. e-Nabız ile entegre çalışan sistem şu an için ilk aşamada.

Newman da teletıp sistemini kullanan bir sağlık girişimi olarak Endonezya’de yer alıyor. Geçen aylarda başlayan uygulama ile ilk tedaviler ‘’saç dökülmesi’’ üzerine yapılıyor. Bunun yanında sigarayı bırakmak için bile kullanılabilen bu sistem, hastalıklarından bahsetmekten çekinen insanlar için hayat kurtarıcı hale gelebilir.

Bazı hastalıkların teşhis edilmesi ve ilaç kullanma süreçleri oldukça masraflı olabiliyor. Kişilerin birçoğu da hayati olmadığı için bu süreçlerden çekinebiliyor. Teletıp sistemi nispeten daha uygun olduğu için birçok hastalığın teşhisi ve iyileşme süreçleri için oldukça faydalı olabilir.

Terlemeyi ölçen ve sağlık takibi yapabilen bileklik

Newman ise doğrudan saç dökülmesi üzerine şirketlerle çalışıyor ve hastaların bu ilaçlara kolay bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. Dağıtım ve satışlarda yaşanan masrafların önüne geçen bu sistem ile hasta ve doktor ilişkisi için de önem arz ediyor.

Girişimde ise işler, randevu almak isteyen hastanın sisteme girmesi ve anket doldurmasıyla başlıyor. Sonrasında sisteme fotoğrafını yükleyen hasta, teşhise göre tedavi önerisi alabiliyor. Şu an için toplamda 15 doktor bulunduran sistem ilerleyen günlerde hasta sayısının artışına göre doktor sayısını da artırmayı düşünüyor.

Şu an için saç dökülmesi üzerine odaklanan sistem, ilerleyen günlerde hastaların konuşmaktan ve doktora görünmekten çekineceği hastalıklar için de çalışmalar yapmayı hedefliyor.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version