Türk yazılım şirketi Inveon, ilaç firmalarındaki iç denetim süreçlerini daha etkili bir biçimde yönetmek ve daha verimli hale getirmek amacıyla “Denetim Yönetim Sistemi” adlı projesini hayata geçirdi. Bu projede Inveon, iç denetim süreçlerindeki emek yoğun ve zaman kritik çalışmaları elektronik bir biçimde takip edebilmek, böylece denetim departmanı ile diğer departmanlar arasındaki iş birliğini ve etkinliği arttırmak gibi hedeflere yönelik bir dizi uygulamanın hayata geçirilmesini hedeflediğini açıkladı. Denetim Yönetim Uygulaması ile gerek mali gerekse zaman açısından katma değer yaratılmaya devam ediliyor.


Inveon, ilaç firmaları için uygun çözümlerle geliyor

Bu proje sonrasında kurulan sistem ile denetim departmanı süreçleri detaylı bir biçimde tanımlayabiliyor, otomatik bir biçimde e-mail ile bilgilendirilen sorumlu kişiler ise denetim süreçleri ile ilgili aldıkları aksiyonları sisteme kaydediyorlar. Diğer taraftan ise sistemde oluşan denetim süreçleri ile ilgili kayıtlar, raporlama modülü ile detaylı analiz yapılabilmesi için girdileri oluşturuylar. Çözümün modüler altyapısı sayesinde, diğer sistemlerle entegrasyon kolaylıkla sağlanabiliyor.

Hızla Geri Dönen Yatırım

Denetim süreçlerinin dinamik olarak güncellenebilen dosya şablonları ile pratik bir biçimde tanımlanması, süreçlerin kritik noktalarında otomatik e-mail uyarı sistemiyle kullanıcıların uyarılması, denetim departmanı tarafından süreçlerin kolaylıkla takip edilebilmesi, detaylı kategorik süreç başarı yüzdelerinin ve kullanıcı performanslarının raporlanabilmesi, süreçler ile ilgili tüm dokümanların merkezi bir yerde toplanması ve kullanıcı veritabanının var olan merkezi kullanıcı yönetimi ile entegre çalışabilmesi, Inveon tarafından sunulan çözümün faydaları arasında sayılabilir.


Inveon, verimlilik artışı konusunda da iddialı

Verimlilik Artışı

İlaç firmalarının denetim sürecine yönelik ortak ihtiyaçları, iç denetim süreçlerinin tanımlanması, operasyonel süreçlerin otomatize edilerek kolayca takip edilmesi ve süreçlerle ilgili detaylı raporlamaların ve performans analizlerinin yapılmasını içeriyor. Süreçlerin çeşitli kategorilerde oluşturulmasının sonrasında, denetim periyotlarının belirlenmesi, parametrik denetim gereksinimlerinin ayarlanması, süreçlerin ilerleyişinin takip edilmesi ve denetim süreçlerindeki zaman aşımlarında yalnızca denetim departmanı tarafından güvenli bir biçimde müdahale edilebilmesi ve modüler güvenlik alt yapısı ihtiyaç çerçevesini çizmektedir.

:: Bu konu hakkındaki görüşlerinizi bizimle paylaşın