Dil öğrenmek, gerek iş ya da keyfi seyahatler, gerek kendini geliştirmek adına olsun bize birçok şey katar. Bu nedenle herkes konuştuğu anadilin dışında en az bir dil öğrenmek ister. Bunun için çevrimiçi ya da örgün olarak birçok kurs olsa da bazen buna ayıracak paramız ya da vaktimiz olmayabilir.
Dil kurslarına gitme imkanınız yoksa bunun için birçok uygulama mevcut. Özverili ve istikrarlı bir çalışma ile kolaylıkla yeni bir dil öğrenebilirsiniz. iOS ya da Android cihazlar için birkaç kullanışlı dil öğrenme uygulamalarını sizler için sıraladık. İşte iOS ve Android için en iyi dil öğrenme uygulamaları…
App Store’daki en iyi oyun ve uygulamalar belli oldu!
App Store bünyesindeki en iyi oyun ve uygulama ödülünün kazananlarını belirlendi. İşte o oyunlar ve uygulamalar...En iyi ücretsiz dil uygulamaları
Uygulamalar genel olarak benzer formatlara ve öğrenme metotlarına sahip olsa da hepsinin kendine has bazı özellikleri ve alternatif öğrenme fonksiyonları mevcut. Ayrıca öğrenmek istediğiniz dil, bir uygulamada bulunmazken bir başkasında olabilir.
Günlük dersler, tekrarlar ve okunabilecek metinler birçok uygulamanın temelini oluşturuyor. Ücretsiz uygulamaların hepsini inceledikten sonra size en uygun olduğunu düşündüğünüz uygulama ya da uygulamaları seçip cihazınıza kolaylıkla indirebilirsiniz. İşte o uygulamalar…
Busuu: Yabancı insanlardan yardım alın
- iOS ve Android desteği var
- Masaüstünde kullanılabiliyor
- Ücretsiz
- Uygulama içi satın alımlar mevcut
Busuu, İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Portekizce, Çince, Japonca, Lehçe, Türkçe, Rusça ve Arapça olmak üzere 12 dili öğrenmek isteyenlere hizmet veriyor. Dilerseniz, eğitime başlamak istediğiniz seviyeyi kendiniz belirleyebilir ya da bir testten geçerek hangi seviyede olduğunuzu görüp başlayabilirsiniz.
Günlük belirlediğiniz bir miktarda ve belirli bir saatte pratik yaparak ders ders ilerleyebilirsiniz. Ayrıca önceki dersleri pekiştirmek için bir tekrar yapma seçeneğiniz de var. Aklınızda kalmasını istediğiniz kelimeleri sonrasında tekrar etmek üzere kaydedebilirsiniz. Busuu, bazı haftalık görevlerle öğrenmeyi daha eğlenceli bir hale getiriyor.
Haftalık görevleri tamamladığınızda, verdiğiniz cevaplar o dili ana dil olarak kullanan insanlar tarafından görülüp düzeltilebiliyor. Böylelikle insanlarla pratik yaparak hatalarınızın doğrusunu daha akılda kalır hale getirebilirsiniz. Birçok özelliği ücretsiz olsa da, daha fazla fonksiyondan yararlanmak isterseniz ücretli Premium üyeliği başlatabilir ya da arkadaşlarınızı davet ederek ücretsiz Premium üyeliği elde edebilirsiniz.
Google Play Store‘dan indirmek buraya ve App Store‘dan indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Mondly: Rekabeti artırarak daha hızlı öğrenin
- iOS ve Android desteği var
- Ücretsiz
- Uygulama içi satın alımlar mevcut
Mondly, Afrikanca, Almanca, Arapça, Bengalce, Bulgarca, Danimarkaca, Endonezyaca, Farsça, Fince, Flemenkçe, Fransızca, Hintçe, Hırvatça, Japonca, Katalanca, Korece, Latince, Lehçe, Letonca, Litvanyaca, Macarca, Norveççe, Portekizce, Romanca, Rusça, Slovakça, Takalotça, Tayca, Türkçe, Urduca, Vietnamca, Yunanca, Ukraynaca, Çekçe, Çince, İbranice, İngilizce, İspanyolca, İsveççe ve İtalyanca olmak üzere 40 dilde hizmet veriyor.
Günlük dersleri ve onun dışında her konuda adım adım ilerleyişiyle basit bir işleyişe sahip. Aylık ülke ve dünya bazında sıralamaları ile rekabeti artırmayı amaçlıyor. Bu sayede daha çok öğrenmek isteyebilirsiniz. Ayrıca yine Busuu’da olduğu gibi Premium üyelik satın alabilirsiniz.
Google Play Store‘dan indirmek buraya ve App Store‘dan indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Lyrics Training: Şarkılarla dil öğrenin
- iOS ve Android desteği var
- Ücretsiz
- Uygulama içi satın alımlar mevcut
Lyrics Training, İngilizce, İspanyolca, Portekizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, Flemenkçe, Laponca, Korece, Türkçe, Lehçe, İsveççe, Fince ve Katalanca dillerinde hizmet sunuyor. Bu uygulamanın diğerlerinden farklı yanı, şarkı sözlerine eşlik ederek bir dili öğrenmeye çalışmanız.
Bir yandan müzik dinleyip kliplerini izlerken bir yandan da yeni bir dil öğrenebilmek için kullanışlı olabilir. Fakat herkes için aynı verimlilikte olmayacağını söylemekte de fayda var. Belli bir seviyede bildiğiniz bir dili geliştirmek için çok daha kullanışlı olacaktır. Uygulamanın ana dilinin İngilizce olduğunu da söylemeden geçmeyelim.
Google Play Store‘dan indirmek buraya ve App Store‘dan indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Diğer dil uygulamaları
Birkaç diğer dil öğrenme uygulamalarına daha göz atalım.
Speekoo: Daha çok telaffuz ve cümle kurma üzerinde duran, yurtdışı seyahatlerde iletişimi kolaylaştıracak bir uygulama. Fransızca, İspanyolca, Almanca, İtalyanca, Çince ve Japonca seçenekleri mevcut. Uygulama ana dili ise İngilizce. Google Play Store‘dan indirmek buraya ve App Store‘dan indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
HiNative: Öğrenmek istediğiniz dili, ana dil olarak konuşan insanlara öğrenmek istediğiniz cümleyi sorarak öğrenebilirsiniz. Bunun yanında ana dilinizdeki bazı cümlelerin söylenişleri hakkında merak edenlere yardımcı olabilirsiniz. 100’den fazla dil seçeneği mevcut. Google Play Store‘dan indirmek buraya ve App Store‘dan indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Rosetta Stone: Yukarda bahsettiğimiz Busuu ve Mondly gibi oldukça kolay bir kullanıma sahip uygulama. 24 farklı dil seçeneği mevcut. Kendinize özel bir çalışma planı hazırlayabilirsiniz. Google Play Store‘dan indirmek buraya ve App Store‘dan indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Hahh. İşte bize böyle şeylerle gel Shift Delete.Net.
Duolingo gibi bir klasiği es geçmeyin…
Duolingo ‘nun listede yer almaması baya şaşırttı ki ben duolingo sayesinde 0 dan 4 ay içinde B1 seviyesini aşıp B2 ye ulaşan biriyim
Duolingo candır.
duolingo??
Memrise gibi pratik bir uygulamayı niye es geçtiniz anlamadım arayüzü en sade uygulama dahi olabilir