Mobil

    iOS ve Android’de Yeni Açık Bulundu!

    Piyasada Android için de iOS için de hackerların birçok açık bulduğu, değişik yöntemlerle cihazlarımıza erişim sağlayabilecekleri ve saldırabilecekleri söyleniyor. Ancak bunlardan ne kadarı doğru veya ne kadarı bizlere kadar ulaşabiliyor tartışılır.

    Bu sefer de Fransa merkezli olan ANSSI güvenlik organizasyonu, Android ve iOS cihazlardaki mikrofonları hedef alan radyo dalgaları ile erişim sağlama şeklini ortaya çıkarmış. Örneğin iOS cihazınızda Siri kullanırken, sesli komutlar sırasında hacker hedefi olunabileceği, açığa maruz kalınabileceği söylenmiş.

    iOS ve Android radyo dalgalarına karşı korumasız mı?

    Sessiz ve fark edilemez olan bu dalgalar Android cihazlarda Google Now‘da olduğu gibi Siri’de de ses komutlarıyla devreye giriyor. O andan sonra hacker size istediği komutu ve mesajı, uygulamayı, link gibi yönlendirmeleri gönderebiliyor. Hatta cüzdan uygulamalarından bilgilere dahi erişebiliyor.

    15-10/15/google-now-vs-siri-vs-cortana.jpg

    Bir kez daha söylemekte fayda var bu fazlasıyla karışık bir yöntem ve birçoğumuz için kesinlik içermiyor. Ancak böyle bir açığın olduğunu kabul etmiş olacaklar ki iOS kullanıcılarına Siri’yi kilit ekranındayken kapatmalarını önermişler.

    :: Piyasadaki iOS veya Android’in açıkları ile ilgili söylentiler sizi endişelendiriyor mu?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    18 Yorum

    1. SDN Okuru

      Kilit ekraninda zaten calismaz ki siri

    2. SDN Okuru

      Her sistemin bir açığı vardır. Hiçbir cinayetin kusursuz olmadığı gibi.

    3. SDN Okuru

      Siriyi miriyi kapatmayın sakın asıl kapatırsanız hacklenirsiniz 😀 Siri sizden de hackerlardan da akıllı 😀

    4. SDN Okuru

      En sonunda ikisinide çöpe atacağım lanet olsun böyle teknoloji olmaz olsun batsın Apple batsın Android

    5. SDN Okuru

      Bu haberde sadece Android denilseydi Apple fanları "hahaha sorunlu dandroid işte" diyip dalga geçeceklerdi. Sadece İOS denilseydi Androidciler "hani ios hacklenemezdi noldu hahaha" diyecekti… İkisini birlikte demeniz bu yüzden çok iyi olmuş. Emirhan Üstünsoy bey sizi tebrik ederim bunun için.. Ve artık herkes şunu kafasına soksun ki ; VİRÜS VE HACK GEÇİRMEZ SİSTEM DİYE BİR ŞEY YOKTUR ….

    6. SDN Okuru

      kilitli olmayan telefon 😀

    7. Ahmethz

      sanki windows phone cok saglam

    8. SDN Okuru

      Buna göre en güvenli sistem MS diyenler daha çıkmadı allahtan buna da şükür.Edit: Hiçbir şeyin kusursuz olmadığı gibi her türlü sistemin de açığının olmaması gibi bir durum yok. İster iOS, ister Android ister, Windows..

    9. kmurat

      Biraz Paranoya yapayim. (olasilik)
      n
      nBu aciklari sirketler CIA veya NSA baskisi altinda kendileri birer arka kapi olarak ekliyorlar ve bir sure sonra baskalari tarafindan da kesf ediyorlar ve aciklardan yararlaniyorlar olabilir. Internet’te "Backdoor" olarak arayip, nasil isledigini arastirabilirsiniz.

    10. SDN Okuru

      Gençler peki iPhone'a safari den virüs girer mi

    11. SDN Okuru

      Windows phone a bekleriz

    12. SDN Okuru

      Adamlar bacadan girecek ler…

    13. SDN Okuru

      Sizi şöyle Windows Phone'a alalım beyler radyo dalgası falan ne ayak? Bak mis gibi Cortana var burda hem stabil hem güvenli hem sağlam…

    Diğer yorumları gör (17) Yorum Yap

    Yorum Yaz