Tarihin her döneminde teknolojik gelişmelere direnmeye çalışan ve karşı çıkan insanlar olmuştur.
Teknolojinin artık hayatımızın bir parçası olduğu bu dönemde bu tip insanların artık kalmadığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.
Buna en güncel örnek ABD‘de yaşandı. ABD’nin Illinois eyaleti temsilcilerinden Jesse Jackson Jr. Kongrede yaptığı konuşmada, ülkede yaşanan işsizlik sorununun sebebinin Apple iPad olduğunu iddia etti.
iPad sayesinde artık herkesin dergi, gazete ve kitapları internetten indirip, bu cihaz üzerinden okuduğunu söyleyen Jackson, bu yüzden ülkede binlerce kütüphanecinin, kitapçının ve yayınevi çalışanının işsiz kaldığını belirtti.
Steve Jobs ve Çinliler
iPad yüzünden binlerce Amerikalının işsiz kaldığını iddia eden Jackson, bu işten sadece Steve Jobs ve Çinlilerin kârlı çıktığını söyledi.
iPad’lerin Çin‘de üretildiğinin altını çizen Jackson, Çin’in ABD‘nin en önemli değerlerinden biri olan düşünce özgürlüğünden faydalanarak bunu kâra çevirdiğini söyledi.
İngilizce bilen okurlarımız Jesse Jackson Jr.’ın yaptığı bu garip konuşmanın tamamını aşağıdan izleyebilirler.
#video_66#
:: Teknolojinin gelişimine karşı çıkan insanların soyu ne zaman tükenir?
Vidyoyu izledimde çok iyi konuşmuş. adam dediklerinde haklı gerçekten.
Editörün yorumu adamın düştüğü durumdan daha komik!
Suratsız ve işini düzgün yapmayan insanları çekmektense ihtiyacım olan şeyi internetten indirip kullanmak bana daha mantıklı geliyor…
çakmağın icadı kibrit üreticilerinin, diş fırçasının icadı diş doktorlarının tekerleğin icadı da hamalların bir kısmını işsisz bıraktı. Bende asıl suç bunları icad edende. en iyisi ilk çağa geri dönelim kimse işsiz kalmasın.
bence de sayın editör siz daha komik duruma düşmüşsünüz gerçekten. adamın dediği mantıklı. artık bilgiye direk ulaşıyoruz. bu sebeple daha önceden bilgiye erişmek için kullandığımız kütüphane, kitapçı hatta müzik ve film satıcılarının sayısı giderek azalıyor ve buralarda çalışan insanlar işsiz kalıyor. son yıllarda bütün ülkelerde işsizlik sayılarında büyük artış var. ve bu işsizliğin artmasını sadece krize bağlamak en iyi ifadeyle saflıktır.
editör çok daha komik
Einstein’ın bir sözü var, “Everything should be made as simple as possible, but no simpler.” Herşeyi daha da kolaylaştırmamak lazım.
Hem işgücü açısından hemde asğlık açısından.
evet ya haksız mı ki adam… yakıştaramadım sdn.net
Teknoloji aslında daha öncede var olan imkanlarımızın elektronik ve elektriksel sistemlerle farklı bir biçimde sunulması diyebiliriz.
İnsan oğlunun doyumsuzluğu hep nasıl daha rahat ederimin peşinde oldukça bu süreçte hiç bitmeyecek.
Evet eskiden var olan bir çok güzel değerimizide bu nedenle yitirdik.
Bu yetinmezlik gözlüğü takılı oldukça insan ne kadar yeniliklere sahip olursa olsun uzun seneler sonra elde etmek istediği rahatlığın farklı bir şekilde aslında zaten elinde olduğunu görecek.
İleri olmak teknolojik olmakla eş düşünüldükçe gerçek ilimin değerini hiç anlamayan nesiller olması kaçınılmaz.
Bu günkü şartlarda nasılki mısır piramitleri binlerce sene önce yapılıp bu gün dahi istikrarlı uzun yönetimsel süreçlerde yapılabileceği görülmektedir.
Özetle ; ilim bilgelik, eşit değildir, elektronik elektriksel teknolojik sistemlerin ileri düzeyde olması.
Yani bu sahan gokbakar’in skeclerine benzemis.
Ancak durum soyle ozetlenmeliydi
“Apple urunleri sizi uretmekten cok tuketmeye yoneltir.”
bu daha dogru biryaklasim.