Gmail
Gmail’in resmi mail uygulaması geri döndü. Kasım ayı başında yayınlanan fakat içerdiği hatalar yüzünden Google tarafından geri çekilen Gmail uygulaması, tüm hataları düzeltilerek App Store’daki yerini aldı.
Resmi Gmail uygulamasının, iPad’in kendi mail uygulamasına göre çok daha fazla avantajı ve kullanım kolaylığı bulunuyor. Tüm klasörlerinizi uygulamayı sağa çekerek görebiliyorsunuz. Ayrıca yine Gmail’in özelliği olan maillere öenmli adı altında yıldız atamak mümkün.
Yeni e-posta gönderirken ek göndermek için iPad’in fotoğraf albümünü kullanan Gmail uygulaması, ayarladığınız taktirde her yeni mailde sizi uyarabiliyor. Uygulamanın ikonunda da mail kutunuzda okunmamış tüm maillerin rakamını görebilirsiniz.
Uygulamayı indirmek için tıklayın.
{pagebreak::2}
Jetpack
Jetpack için beni son günlerde en çok oyalayan oyun oldu diyebilirim. iPhone ve iPod’larda da yer alan oyundan en çok keyif büyük ekranından dolayı iPad’de alınıyor.
Bir laboratuarda kısıtlı olan ve odasından patlamayla kaçan karakterimizi sırtına bağlı olan Jetpack ile uçurup engelleri aşarak kaçmasına yardımcı oluyoruz. Oyunun sonu yok, amaç engelleri aşıp en uzağa kadar gidebilmek.
Oyunda yer alan kutular sayesinde Jetpack dışında farklı araçlar da kullanabiliyoruz. Ayrıca oyun boyunca topladığımız altınlar ile ekstra haklar ve araçlar satın alabiliyoruz. Gamecenter bağlantısı da bulunan Jetpack, iPad için mutlaka bulundurulması gereken oyunlardan biri.
Uygulamayı indirmek için tıklayın.
{pagebreak::3}
ScriptsPro
Senaryo yazarları için biçilmiş bir kaftan. ScriptsPro, iPad üzerinden ister kısa ister uzun senaryo yazmak için tasarlanmış bir uygulama.
Karakter geliştirme ekranı ve otomatik senaryo stili yaratma özelliği bulunan ScriptsPro ile eğer uzun bir senaryo yazacaksanız, Bluetooth bir klavye kullanmanızı tavsiye ediyorum. Uygulama, klavyenin tab tuşunun kullanmasıyla çok daha işlevsel bir hal alıyor.
Uygulama içerisinde yazılan senaryoları “.txt” formatında bilgisayara aktarmak ya da mail olarak göndermek mümkün. 5.99 dolar fiyat ile satılan uygulamanın tüm sinema öğrencilerinin işini göreceğini söyleyebiliriz.
Uygulamayı indirmek için tıklayın.
{pagebreak::4}
HootSuite
iOS 5 ile resmi Twitter uygulaması aracılığıyla Twitter entegrasyonu sağlandı. Fakat yine de resmi Twitter uygulamasını kullanmak istemiyorsanız en iyi alternatiflerden biri de şüphesiz HootSuite olacaktır.
Dikey konumdayken iki sütun, yatay konumdayken üç sütun halini alan HootSuite, tek ekranda birkaç ayrıntıyı birden görmenizi sağlıyor. Dikey konumdayken hem Twitter akışını hem de size gelen tüm mention’ları görebiliyorsunuz. Yatay konumda ise buna bir de özel mesajlar ekleniyor.
Facebook, Foursquare gibi diğer sosyal ağlarınızı da HootSuite’e ekleyerek tek uygulama içerisinden tüm sosyal hesaplarınızı takip edebilirsiniz. Ancak kullanım ekranı bakımından en iyi performansı Twitter’da veriyor. Kullanmaya başlamadan önce HootSuite hesabı oluşturmanız gerektiğini de belirtelim.
Uygulamayı indirmek için tıklayın.
:: Uygulamaları beğendiniz mi?