Reklam

İşte iPad mini’nin Maliyeti

26
Reklam

Popüler cihazları donanım bileşenlerine ayırıp, tek tek fiyat hesaplaması yaparak maliyetlerini ortaya çıkarmasıyla bilinen IHS iSuppli, bu kez de iPad mini‘yi masaya yatırdı. Çıkan sonuç ise oldukça çarpıcı: Apple, 329 dolara sattığı 16 GB Wi-Fi bağlantı özellikle iPad mini’yi 198 dolara üretiyor olabilir.

Yapılan hesaplamalara göre içerisinde toplam 188 dolarlık parça bulunduran iPad mini’ye 10 dolar da üretim masrafı eklenince, cihazın Apple’a toplam maliyeti 198 dolar ediyor.

Öte yandan, Google ve Amazon’un tabletlerindeki kâr marjı çok daha düşük görünüyor. 16 GB Nexus 7 199 dolardan satılırken, Google’a maliyeti 166,75 doları buluyor. Amazon ise 199 dolarlık 16 GB Kindle Fire HD‘yi maliyetine sattıklarını ve geliri online içerik satışından sağladıklarını açıklamıştı.

Reklam

:: Apple’ın iPad mini’ye uyguladığı öngörülen yüzde 50 kâr oranını makul buluyor musunuz?

26 Yorum

  1. Nedense insanlarda "Pahalı olan iyidir" anlayışı bulunmakta. Ulaşılmaz ve söz gelimi VIP kesimin kullandığı ürünlerin fiyatı çok yüksek bile olsa toplumun gözünde değerli olduğu için kapış kapış gidiyor. Belki de diğer Android kullanan diğer (ör: Samsung , HTC) firmalar pazara girerken Apple ürünlerinden daha pahalı olsaydı şu an tam tersi bir durumu yaşıyor olabilirdik.

    Umuyorum ki gelecekte , ucuz ürünlerin de kaliteli ve satın almaya değer olduğu anlaşılacak ve firmalar fiyatları indirince yüzü gülen biz tüketiciler olacağız

  2. Bu tip urunlerde bir de gorunmeyen kalem Ar-Ge maliyeti vardir. Sadece parca fiyati ile oplam maliyeti ortaya cikaramazsiniz. Ama fikir veror. O ayri konu.

  3. piyasadaki 500 lira – 2500 lira civarındaki her telefon yaklaşık 150-200 dolara mal oluyor iphone-ipad için kazık diyen fandroidler kendi ellerindeki one x lere s3lere baksınlar onların da pek farkı yok en azından apple mallarının kapağı plastik değil. kapiş? 😉 sözüm kendini beğenmiş fandroidlere.

  4. Dünyada iki tip pazarlama yada ürün satış yöntemi vardır.
    İlki ürünü pazara sunup alıcı beklemek. İkincisi alıcı algısı oluşturup pazara ürün sunmak. Samsung ve birçok marka birinci yöntemi tercih ettiği için pahali bile olsalar Apple’ın meydana getirdiği satın alma aligisini meydana getiremiyorlar. Dolayısı ile pahalı da olsa sonuç değişmezdi.

  5. 2$ arge deseniz 2×5,000,000(satış adeti) =10,000,000$ yapar. apple dünya üzerin birim cihazdan en fazla kar eden firmadır. Diğer firmalar örnek samsung sürümden kar eder.

  6. Apple daha fazla kar ediyor. Ar-ge dahil edilince satış ile maliyet arasındaki fark daha az olmalıydı..

  7. Bu tür ürünlerde ar-ge varda google ve kindle fire neden neredeyse maliyetine satıyor. Onlar akIlsızmI. Bak bugun bi arkadaşla karşılaştım s3 unu gordu ve bende 4s alcam dedi neden dedim s3 al dedim. 4s iyidir dedi. Neden dedim s3 den daha pahali ondan daha iyidir dedi. Insanlar hangisi pahaliysa o iyidir amlayisitla bakiyor olaya. Eger s3 un fiyati hic dusmese ve hayla 2 bin tl olsaydi s3 su anda 30 u birak 50 milyon tane satmisti

  8. AR-GE, Reklam, Pazarlama vs. bir sürü görünmeyen kalemler var. Bir üründe kullanılan malzemelerin fiyatlarını hesaplamak sadece bilgi verebilir buradan çıkan sonuçtan Apple’ ın ne kadar kar yaptığını bilemeyiz bence.

  9. apple yazılımıda kendisi üretiyor geliştiriyor, az fiyata kaliteli parça üretiyor olması, az fiyata kalitesiz parça üreten samsung tarzı firmaların problemi bir iphone 4s alan kullanıcı telefonu aldıktan 1 yıl sonra fiyat çizgisine baktığında kazık yedim algısı duymaz fakat 2000 tl ye s3 alıp 5 ay sonra 1600 lere düştüğünü gördüğünde heleki 1 yıl sonra gördüğü fiyat huzursuz eder, senede sadece 1 adet telefon modeli üreten firmanın kuşkusuzki kaar yapması sizi hiçmi hiç bağlamaz insanları iphone aldğı için yargılayamazsınız yada s3 aldığı için yargılayamazsınız az beyin jimlastiği yapsanız 5 ay sonra aldığınız telefonun fiyatına bakıp geri döndüğünüzde kim kime neye göre kazık yiyor zaten algılarsınız …

  10. maliyet demek sadece parça fiyatı değildir.
    en büyük maliyet marka oluşturma maliyetidir, bu göz önünde bulundurulmamış.
    Mesela 10.000 dolarlık bir kadın çantasının maliyeti 120 dolar olabilir, ama o ünlü markayı marka yapmak için harcanan reklam, kalite, sponsorluk için harcanan parayı ürüne bölünce o çantanın maliyeti 5000 dolara kadar çıkar.

  11. Bence bu şekilde bir maliyet hesabı doğru değil.
    Maliyet hesabına o ürünle alakalı tüm giderler de katılır.
    iPad ve iPhoneların işletim sitemi iOs’un arkasında çok ciddi bir uğraşı ve çok ciddi bir ekip var. Bunlar bedavaya yada iPad hediye ederler ümidi ile çalışan insanlar değil. Hepsi işlerinde profesyonel bir ekip.
    329 USD olan fiyat öyle sallamasyon yazılmış bir rakam değildir. Ne hesaplar vardır onun arkasında.

  12. arkadaslar gecen gun yakindan incelem firsati buldum adamlar yapmis eger ipad sahibi olmasaydim hemen alirdim cok super bir alet olmus kimse kazik falan demesin ne saniyorsunuz diger markalar maliyetinemi satiyor teknolojilerini kimse yari yariya kar yapmadigi mali satmaz ama sunu soyliyeyim ipad mini, ipad satislarini baltalayacak

  13. Ya bunun icine arge bedeli personel yakit elektrik su milyonlarca harcamayida ekleyin lutfen. Ucuz bile diyebilirix fiyat icin.

  14. görünmeyen kalemlerden bahsetmişsiniz ama bu kalemlerin hepsi kindlefire ve nexus ta da var

    bu kalemler çıkarıldığında bile tek üründen en yüksek kaar ı apple yapıor bunu deiştiremez

  15. Apple kontratli satislardan data veri trafiginden kazanıyor GSM şirketleri ile özel anlaşmalar yapıyor.yoksa ilk başdan contratsiz satışlar yapardı

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version