iPhone 11 uzun kullanım testi videosu ile karşınızdayız. iPhone 11 ile geçirdiğimiz sürede neler yaşadık? Tüm deneyimlerimiz videoda!
iPhone 8 Plus’tan iPhone 11’e geçen Seza’nın deneyimleri nasıl oldu? iPhone 11’in yenilikleri, günlük kullanım deneyimini nasıl etkiliyor? Merak edilen tüm soruların cevabı iPhone 11 uzun kullanım testi videomuzda.
PUBG Mobile için uygun fiyatlı telefonlar
Eski nesil modelden iPhone 11’e geçmenin farkları neler?
Şimdi sözü çok daha fazla uzatmadan sizi, iPhone 11 ile uzun kullanım deneyimlerimizi anlattığımız video ile baş başa bırakıyoruz. Detaylı özellikler açıklamasını videonun altından okuyabilirsiniz. Bu testin ardından ‘iPhone 11 alınır mı?’ sorusuna kendi yanıtınızı bulabileceksiniz. İyi seyirler…
iPhone 11 satın almak için: https://bit.ly/3k1tlZs
iPhone 11 özellikleri
iPhone 11 özellikleri ile dikkat çeken akıllı telefon modellerinden biri. 6.1 inçlik ekrana sahip olan telefon, LCD Multi-Touch ekrana sahip. Bu ekranın çözünürlüğü 828 x 1792 piksel. Ayrıca, ekran 624 nit maksimum parlaklık ve 1400:1 kontrast oranı sunuyor. Ekranın ekran yoğunluğu ise 326 ppi.
Telefon gücünü diğer iPhone 11 ailesi üyeleri gibi A13 Bionic’ten alıyor. 6 çekirdekli işlemcinin 2.66 GHz hızında çalışıyor. Önceki nesil işlemciye göre yüzde 20 daha iyi bir performans sunan bu işlemci aynı zamanda yüzde 40 daha fazla enerji tasarrufuna sahip. İşlemcide üçüncü nesil Neural Engine de yer alıyor. Son olarak; A12 Bionic’de 6.9 milyonluk transistör bulunurken bunun yeni işlemcide yüzde 20 artırılarak 10 milyon transistöre çıkartıldığını da belirtelim.
Apple bildiğiniz gibi telefonun RAM kapasitesini açıklamıyor. Ancak, daha önce ortaya çıkan testler telefonda 4 GB RAM kullanıldığına işaret ediyor. Depolama alanı tarafında ise üç farklı alternatif var. Bunlar; 64 GB, 128 GB ve 256 GB olarak sıralanıyor.
Apple her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni modellerinin batarya büyüklüğü hakkında bilgi vermedi. Ancak, kaynaklar bataryanın 3.110 mAh’lik bataryanın kullanıldığını söylüyor. 18W hızlı şarj desteği ile gelen telefonun kutusundan ne yazıkki hızlı şarj adaptörü çıkmıyor. Ancak, 18W adaptör ile 30 dakikada telefonu yüzde 50 oranında şarj etmenin mümkün
iPhone 11, kutudan 5W adaptör ile çıkıyor. Bu adaptör ile telefonun tamamen şarj olması uzun saatler sürüyor.
iPhone 11 kamera özellikleri
Arkada iki adet 12 Megapiksel çözünürlüğünde kamera kullanılıyor. Bu kameralardan biri geniş açılı diğeri ise ultra geniş açılı. Ultra geniş açılı lens f/2.4 diyafram değerine sahipken, geniş açılı lensin diyafram değeri f/1.8 olarak karşımıza çıkıyor. Dikey şeklinde konumlandırılmış kamera kurulumunun hemen yanında flaş konumlanıyor. Ayrıca, kurulumun PDAF ve OIS desteğinin olduğunu belirtelim.
Arka kamera kurulumu 2x optik zoom ve 5x dijital zoom yapabiliyor. Optik görüntü stabilizasyonu yapabilen bu kurulumda True Tone Flash kullanılıyor. Yeni nesil telefon ile birlikte Gece Modu da geliyor. Bu da düşük ışıkta fotoğraf performansını artırıyor.
iPhone 11 ile birlikte 4K 60 FPS video kaydı gerçekleştirmek mümkün.
Telefonun önünde ise f/2.2 diyafram değerine sahip tek kamera konumlanıyor. Bu kamera da 12 Megapiksel çözünürlüğünde. Ön kamera ile de 4K 60 FPS video kaydı yapılabiliyor. Öndeki TrueDepth kameranın bir diğer dikkat çeken özelliği ise slow-motion selfie çekmeye imkan tanıyan Slofie özelliği.
iPhone 11 teknik özellikler
Ekran: 6,1 inç LCD ekran, 828 x 1792 piksel – 326 ppi
İşlemci: Apple A13 Bionic
RAM: 4 GB RAM
Depolama: 64 / 128 / 256 GB
Ana Kamera: 12 Megapiksel, f/1.8 geniş açılı ana kamera, 12 Megapiksel f/2.4 ultra geniş açılı kamera – OIS / PDAF
Ön Kamera: 12 Megapiksel Yeni TrueDepth kamera, f/2.2 diyafram
Pil: 3110 mAh, 18W hızlı şarj, Qi kablosuz şarj
İşletim Sistemi: iOS 13
Bağlantı: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5, NFC,A-GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS
Sensörler: Face ID, Barometre, Üç eksenli jiroskop, İvmeölçer, Yakınlık sensörü, Ortam ışığı sensörü
Merhabalar,
Ben de Iphone 7’den Iphone 11’e Haziran 2020’de geçmiştim. Aslında ortalama bir telefon kullanıcı olduğum için fazla bir değişiklik hissetmedim. Ekran büyüklüğü benim yaşımdaki birisi için bir avantaj tabi. Ancak cüssesi ve ağırlığının fazla olması spor yaparken bir dezavantaj. Bu nedenle eş kart aldım ve spor yaparken halen Iphone 7’yi kullanıyorum. Tabiki daha hızlı ve daha yüksek ram’a sahip. Fakat telefon ile oyun oynamadığım için bu benim için fazla bir fark yaratmadı.
Asıl, birçok kişinin şikayet ettiği pil sağlığı sorununa değinmek istiyorum. Evet hızlı şarj özelliğine sahip. Ancak hızlı şarj için yüksek amper kullanarak daha yüksek Watt aralığında (9-15W gibi) şarj ediliyor. Fakat bu durum pilde aşırı ısınmaya neden oluyor. Pili asıl öldüren faktör ısıdır. Ben bu nedenle 18W yerine 12W’lık ipad mini şarj cihazı kullanıyorum. Şarj ederken %80’i geçmiyorum. Zaten hızlı şarj özelliği %80’e kadardır. Daha sonra pilin soğuması için yaklaşık 4-5W ile şarj oluyor. Ayrıca deşarj ederken %20’nin altına inmiyorum. Bu şartlarda 12W’lık şarj cihazı ile %20’den %80’e 1 saat 20 dakikada ulaşıyor. Bu da gayet yeterli. Aslında şarj süresini batarya kapasitesine göre değerlendirmek gerekir. Yani 1960mah’lık Ipone 7 bataryası da yaklaşık bu sürede doluyor. Bu nedenle hızlı şarja fazla da takılmamak gerekir. Neyse ayrıca mutlaka ve mutlaka orijinal apple şarj aleti ve kablosu kullanıyorum. Çünkü telefondaki software, kendi içindeki IC çipi ile kablodaki çip ve şarj alaetindeki IC devresi ile iletişim kurarak güç ve sıcaklık ayarlamalarını yapıyor. Sonuç: benim 2 sene önce değiştirdiğim Iphone 7 bataryası 2 senede %8 (yılda %4), Iphone 11 bataryası daha yeni %2 kapasite değeri kaybetti. Ayrıca bir diğer sırrı daha ilave edeyim. Software güncellemelerinde mutlaka şarj aletine takılı güncelleme yapıyorum. Çünkü güncellemeler esnasında pile çok fazla abanıyor. Pili strese sokan herşey ısı oluşturur. Bunu unutmayın.
Saygılarımla.