İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil
  3. Akıllı Telefon

iPhone 6 Plus’ı Tek Elle Kontrol Edin

Tek el ile kullanım kolaylığı sloganı adı altında yıllarca küçük ekranlı iPhone modeli üreten Apple’ın, geçtiğimiz yıl iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile mevcut ekran boyutunu büyüttüğüne tanıklık ettik.

Ender Öztürk

okunma

iPhone 6 Plus’ı Tek Elle Kontrol Edin

Tek el ile kullanım kolaylığı sloganı adı altında yıllarca küçük ekranlı iPhone modeli üreten Apple’ın, geçtiğimiz yıl iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile mevcut ekran boyutunu büyüttüğüne tanıklık ettik.

Makul ölçülerde kabul edilebilecek iPhone 6 hala tek elle kullanılabilirken 5.5 inç phablet boyutundaki iPhone 6 Plus’ı tek el ile kontrol etmek pek de mümkün olmuyor.

iPhone 6 Plus’ı tek el ile kullanımı kolaylaştırmak için Ayalar bölümünde “Ulaşılabilirlik” seçeneği bulunuyor. Bu özellik, ana ekran tuşuna hafifçe 2 defa dokunmanız ile aktif oluyor ve ekranı yarıya kadar indiriyor.

Bazı kullanıcılar için ekranın yarıya kadar inmesi tek el ile kullanım için pek yeterli olmuyor. Bu durumdan şikayetçi olanlar için Shrinkability isimli Tweak önümüzdeki hafta Cydia’daki yerini alacak.

Sadece Jailbreak’li iPhone kullanıcılarının kullanabileceği Shrinkability Tweak’i; “Ulaşılabilirlik” özelliğine farklı bir boyut katıyor. Shrinkability sayesinde ana ekran tuşuna iki defa dokunduğunuz zaman ekran küçülerek sağa doğru kayacak ve iPhone 6 Plus’ı tek ile kullanmak mümkün olacak.

#video_8379#

Mevcut iOS 8.1.3 sürümü için Jailbreak bulunmuyor. Ancak önümüzdeki hafta yayınlanacak olan iOS 8.2 ile iPhone’unuza Jailbreak yapmak mümkün olacak.

:: iPhone 6 Plus’ı tek el ile kullanabiliyor musunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (23)

SDN Okuru

ayarlar menüsünden erişebilirlik kısmından assivetouch u açın tek elle kullanın yıllardır var

SDN Okuru

özelliğe bak be dalga geçmeyin bu s5te bile var.. :)

SDN Okuru

IOS be jb li hali bile smooth.

SDN Okuru

Jailbreak olmadan da bunu yaoabiliyosunki zaten ekran kucultebiliyosun çift ekran bile kullanma imkânın var

Ahmethz

clients Nickli Üyeden Alýntý Çok büyük ekranda cok iþe yaramaz kavrýyamýyorsun teli. Ben iphone 6 da yaþýyýrum sorunu o yüzden eriþilebilirlik diye bir þey koymuþlar jailbreak yapmayanlar için

SDN Okuru

Note3 den çalınma bi özellik

SDN Okuru

8.1.2 JB Var, 8.1.3 Yok

SDN Okuru

+++++++

SDN Okuru

oha çok iyi

SDN Okuru

8.1.2 jb var hemde fıstık gibi:)

Daha fazla yorum (11 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.