WhatsApp’ın Android için Ekim ayında devreye aldığı Passkey özelliği sonunda iOS için de geldi. Şu an için Meta özelliği sadece iOS WhatsApp Beta kullanıcıları için sundu. Ancak özelliğe bir süre sonra tüm iPhone kullanıcıları da ulaşabilecek. Peki ama nedir bu WhatsApp Passkey özelliği?
WhatsApp Android Passkey özelliği sonunda iPhone için geliyor
WhatsApp beta iOS 24.2.10.73 versiyonunda iPhone kullanıcıları için Passkey özelliği devreye girdi. İlk ortaya çıkan detaylara bakılırsa Passkey özelliği Android versiyonu gibi çalışacak. Buna göre iPhone biyometrik şifreleme korumalarını WhatsApp için de kullanmanız mümkün.
Buna göre iPhone kullanıcılarının Passkey özelliği ile FaceID, TouchID ya da telefon şifresi kullanarak WhatsApp’a yeniden ulaşması mümkün hale gelecek. Bu geçiş anahtarı yani passkey özelliği tahmin edilenin aksine bir uygulama ve mesaj kilitleme özelliği değil.
Bu özellik WhatsApp hesabınızı bir sebeple telefonunuzdan sildiğinizde devreye giriyor. Normalde WhatsApp hesabı açtığınızda telefonunuza bir SMS yardımıyla yeniden WhatsApp kurmanız mümkün. Ancak hırsızlık girişimlerine karşı WhatsApp iOS Passkey özelliği ile bir geçiş anahtarı oluşturmanız mümkün olacak. iPhone kullanıcıları böylece PIN kodunu, FaceID ya da TouchID ile bu geçiş anahtarı özelliğini kullanma imkanına sahip olacak.
Burada WhatsApp ile geçiş anahtarı oluşturmanın kişisel tercihe bırakıldığını da unutmamak gerekiyor. Yani sizin bunu WhatsApp Profili üzerinden Hesap>Geçiş Anahtarları kısmından devreye almanız gerekecek. WhatsApp kurulumu için yine SMS almaya devam etmeyi seçmeniz de mümkün.
Bildiğiniz gibi iOS 17.3 ile yeni Çalıntı Cihaz Koruması özelliği hayatımıza girdi. Telefonunuz çalındığında bu özelliği aktif hale getirmeniz durumunda hırsızların iPhone’da bir çok işleve FaceID gibi korumaları aşmadan erişmesi mümkün değil. iPhone WhatsApp Passkey yani geçiş anahtarı özelliği de bu korumayı çok daha geçilmez bir hale getireceğe benziyor.
iPhone modelleri için WhatsApp passkey özelliği ile FaceID, TouchID ve şifre koruması getirilmesi sizce olumlu bir gelişme mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.