Apple’dan yavaşlayan iPhone’lar için ilk çözüm geldi. iOS 11.3 beta 2 ile birlikte iPhone pil sağlığı özelliği ve performans yönetimini devre dışı bırakma özelliği sunuldu!
iOS 11.3 beta 2 yayınlandı!
Apple iOS 11'in üçüncü büyük güncellemesi için test sürecine devam ediyor. iOS 11.3 beta 2 geliştiriciler için yayınlandı.iPhone pil sağlığı özelliği geldi!
Apple, iOS 10.2.1’den bu yana iPhone’ları yavaşlatmak için getirdiği performans yönetimi özelliğini devre dışı bırakmak için ilk adımını attı. iOS 11.3 beta 2 ile birlikte Ayarlar uygulamasına iPhone pil sağlığı bölümü eklendi.
iPhone pil sağlığı menüsünden cihazın maksimum batarya seviyesi görülebiliyor. Bu menüde iPhone’unuzun performans durumu ile ilgili bilgi de yer alıyor.
iOS 11.3’e yükseltilen tüm cihazlar, performans yönetimi devre dışı bırakılmış olarak başlayacak. Performans yönetimi özelliği cihaz beklenmedik bir kapanma yaşadığında etkinleştirilecek. Kullanıcılar bu özelliği devre dışı bırakabilecekler. Fakat telefon beklenmedik şekilde kapanırsa özellik tekrar devreye girecek.
Apple pil sorunu bir kez daha gündemde!
Apple pil sorunu gündemde kalmaya devam ediyor. Yapılan indirimlerin ardından yavaşlatma sebebiyle pillere tam para ödeyen kullanıcılar isyan etmişti.Performans yönetimi, pilin en yüksek güç tüketimini azaltmak için CPU’yu dinamik olarak yavaşlatıyor. Bu özellik iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri için geçerli.
En Yüksek Performans Yeteneği başlığı altında verilen bu özelliğin devrede olup olmadığı başlığın altında belirtiliyor. “Piliniz şu anda en yüksek performansı destekliyor” ifadesi iPhone’un yavaşlatılmadığı anlamına geliyor. “iPhone performansınız azaltılıyor” ifadesi ise iPhone’un beklenmedik kapanmalara karşı yavaşlatıldığını gösteriyor. “Devre dışı bırak” yazan yere dokunarak özelliği pasif hale getirebiliyorsunuz.
Performans yönetimini devre dışı bırakırsanız cihaz beklenmedik bir şekilde kapatılana kadar tekrar etkinleştirilemeyeceğini unutmayın. Apple, cihazın beklenmedik şekilde kapandığında performans yönetimini otomatik olarak yeniden etkinleştireceğini bildiriyor.
Eğer pil kapasitesi % 80’in altına düşmüşse performans yönetimi özelliğinin devrede olduğu ve pilin değiştirilmesi gerektiği ile ilgili bir uyarı ile karşılaşıyorsunuz. Böyle bir durumda özellik devre dışı bırakılabilir. Ancak cihazın beklenmedik şekilde kapanabileceğini unutmayın.
iPhone pil sağlığı ve performans yönetimi özelliği ilkbaharda yayınlanacak olan iOS 11.3 ile birlikte kullanıma sunulacak. Bu özelliklerden şimdilik iOS 11.3 beta 2 kullanıcıları faydalanabiliyor.
Aslında en başında böyle yapsalar çok daha güzel olurdu. Çoğu insan da bu özelliği taktir ederdi. Ama şimdi yanlış bir imaj oluştu.
dabi daby öyledir…
Bilinçli yavaşlatmayı bile özellik olarak lanse etmeye çalıştılar, biz sizin iyiliğiniz için telefonunuzu yavaşlatıp sizi yeni telefon almaya zorluyoruz dediler resmen. Apple bizi dolandırıp kazıklıyo çünkü bizi çok seviyo. Tamamen bizim iyiliğimiz için.
Herşey yeni birşeyler satmak için yaşasın tuketim çılgınlığı pilin kullanım oranı sonrası performans kaybı müdahale olmadan cihazı tekrar başlatma rutinine sokmaz sadece kullanım uzunluğunu etkiler ama eminim ki apple o kodlarına belli aralıklarla cihazı kapatıp açmayı sağlayan kodlar eklemiştir böylece ikide bir rahatsız edip yeni bir cihaz yada pil satmaya çalışacaktır bu kadar net.
5s olanlar ne yapacak
xiaomi telefonlarından sonra neden iphone kulanırlar anlamam ki
Nxnzskkslaka
dolandırıcılığınız ortaya çıkınca boş boş konuşun. ileride aynı kısıtlamayı yapıp, sahtekarlıkları ortaya çıkıncada, ”işlemciler eskiyor aniden kapanmasın diye sizi düşünerek kıstık” gibi açıklama yaparlarsa şaşırmayın. bu nasıl bir zeka seviyesidir ki hala iphone almaya devam ediyorlar gerçekten iphone alanlar fazlasını bile hakkediyorlarda neyse….
5 sene oldu hala 4s kullanıyorum siz neyin kafasını yaşıyorsunuz. Ne dolandırılması? Tamam artık günümüze göre yavaş kaldı yenisini almam gerekli ama alabilecek durumda değilim. Eğer 5 sene önce android alsaydım şimdi kullanabilir miydim?
Helal olsun Sercan kardeşim çok iyi yorumladın peki parça değişti mi hiç hâlâ alındığı gibi mi ?
Iphone’ların yavaşlaması iyi oldu, kullananlar çok hızlı diyordu, şirkette bunu yanlış anladı sanırım)) Ben bir Windows Phone eski kullanıcısı olarak her iki telefonu da denedim , uygulama ve çok fazla seçenekleri nedeniyle androidi tercih ettim, o kadar deli para verip Iphone almanın ,hele hele yavaşlatılmış format ta kullanmanın ne gibi bir iyi yanı olduğunu anlamadım. Bence burada tartışılması gereken android ve IOS işletimi kavgası değil, Iphone un müşterisini enayi yerine koymasıdır. Haa bu arada eşşek yükü para verdiğim lumia 1020 ( hani şu 41 MP kamerası olan)artık çalışmıyor, microsoft iyi kazık attı.. bizde maalesef yedik)
Şuan hala çalışan 4sler var çatır çatır galaxy s6lara kafa tutuyor kaç sene önceki cihaz eğer android bi cihaz olsaydı şuanda çöptü çoktan android telefon alındıktan 1 sene sonra tamamen çöp oluyor yazılım desteği yok garantisi çöp cihazın kalitesi çöp.
Şuan yazılımla uğraşmamdan dolayı elimde bir sürü telefon var. iphone 5s, iphone 6s, samsung s3 mini, samsung s3, xperia z2 ve bir kaç tablet arasında karşılaştırma yaptığımda şöyle düşünüyorum.(Windows cihazlara hiç bulaşmadım baştan işe yaramaz göründüğü için).
1) s3 mini bile hala ilk günki gibi çalışıyor. Tabi mobile uygulamaların çıktığı zamana göre devasa boyutlara ulaşması ve ram isteklerinin artması nedeniyle ilk günki gibi çalışsa da yeni uygulamalar sayesinde günlük kullanıma yetmiyor. Yani suç androidin kötü olmasında değil yeni uygulamaların çıkmasında. Yoksa radyo olarak kullanmaya devam edilebilir.
2) Iphone 5s s3 ten çok sonra çıkmasına rağmen apple bazı sürümlerinde bilerek veya bilmeyerek kullanılmaz hale getiriyor. Bir bakıyorsun batarya 3 saatte şarz olup 2 saatte boşalıyor. Yeni güncelleme yüklemeden bir şey ler çalışmıyor, güncelle deyince güncelleme sırasına sokup bekletiyor. Sonra millet laf söyleyince başka bir sürüm çıkıyor batarya eski haline dönüyor.
3) Yeni aldığımız iphone 6s in şarzı 1 gün zor gidiyor. Xperia z2 3-4 yıl önce alınmış haliyle 2 günü çıkartıyor.
4) Kulaklık konusuna girmek istemiyorum aslında ama iphone kulaklığının her yeri açık ve müzik dinlerken çevredekilerde sizinle dinlemek zorunda. Başka kulaklıklarda ne kadar kaliteli olursa olsun, iphone desteği de olsa kaliteli bir ses vermiyor. Androidde her kulaklık aynı, tabi ki kablo kalitesi biraz farkediyor ama iphone da ki fark kadar değil.
5) Alt tarafı cihaza bir müzik atacaz iphone da 9 takla attırıyor. Haa illa ki kolay yolunu bulan vardır ama aramadan karşımıza çıkmıyorsa ve herkes bu sorunu yaşıyorsa demek ki suç bizde değil. Androide gelince müziği istediğin yere at dinle.
6) Haa müziği bir şekilde attın. Bide bunları gruplayıp dinlemesi var. Başka işimiz gücümüz yok oturup müzikleri gruplara ayıracaz dinlemek için. Zaten müzikler klasör şeklinde atılsa ekstradan uğraşmasak sorun çözülebilir. Gerçi önce 5. adımı geçmek lazım.
7) Fotoğraf galerisi mantığı da hiç hoş değil fotoğraf çek sonra ara ki bulasın.
8) Hayatımızda her yer şifre oldu. Altı üstü telefonumuzu kullanacaz. Telefonu açacaz ayrı şifre uygulama yükleyecez ayrı şifre. Haa bide şifre beğenmez yok karakter olacak yok 8 karakterden büyük olacak yok sayı olacak. Sanki 15 karakter yapsak koruyabilecek gerçekten çalmak isteyenlerden. Başta kendi paylaşıyor tüm bilgileri.
9) Verdiğin paraya 4 tane android cihaz alırsın o konuya girmeyelim.
10) Birde bunun yazılım geliştirme ayağı var. Tamam android içinde bir sürü dependency var ama iphone için uygulama geliştirme tam bir işkence. Sürekli developer console da olsun geliştirilen uygulamayı upload olsun; tüm adımlar değişiyor. Bugün uygulama icon unu developer konsoldan yüklerken ertesi gün bir bakıyorsun uygulamanın içine de yüklemek gerekiyor. Bir gün dil ayarları yaptığın ekran tamamen değişip başka linke gidiyor.
11) Madem apple dan açıldı konu mac le windowsa da değinmek lazım. Yine android ios karşılaştırmasında ki farklara benzer şekilde mac windows farkları var. Mac e yine o kadar para bayılıyorsun. Tamam belki sürekli bozulmuyor, format istemiyor ama zaten çokta bir artısı yok. Windowsta bi süredir her haltı sisteme eklemek isteyince sürekli bekletiyor. Bir gün güncelleme yoksa bir gün kesin bilgisayarın başında 1 saat boş boş bekletecek şekilde karşımıza çıkıyor(tabi sonra 3 saat bilgisayar açılmayabiliyor veya sürekli kapanıp açılan bi güncelleme döngüsüne girebiliyor; bu şekilde 4-5 kez 4 gb lık güncellemeyi başarısız indirerek kotadan 20 gb çalabiliyor).
12) Son olarak benim fikrim kaç yıldır iphone, android, mac, windowsu hem kullanmış hem yazılım geliştirmiş olarak. Iphone a mace mecbur kalmadıkça para vermeyin. Batsın gitsin artık; belki ortada kalanlar windowsa geçerde windowsla apple birleşimi sonucunda birinin kararlılığıyla birinin tecrübesi birleşir. Ortaya hem stabil hem kullanıcı odaklı uygulamalar ve cihazlar çıkar.
Not: Burdaki tüm yorumlarım iphone ve android de normal bir kullanıcının cihazları kullanma yöntemine göre yapılmıştır. İllaki iphone da müzik dinlemeyi düzenlemeyi kolay bulmuş sevmiş olan olabilir. Ama normal bir kullanıcı oturup nasıl dinlenire bakmadan istediği müzikleri istediği sırada dinleyemiyorsa tüm yaptıkları uygulamalar çöptür. Telefonu bilgisayarına ilk taktığı anda içinden müziğini, resmini 1 dakika içinde istediği yere atamıyorsa yaptıkları uygulamalar çöptür. Bilgisayarı sadece google a girip aradıklarını okuyacak kadar bilen birinin karşısına 1 saat güncelleme ekranı çıkıyor sonra da bir o kadar siyah, mavi ekranlarda bekletiyorsa (windows için) o güncelleme adımları çöptür. 4 yıl önce iphone 5s aldım. Geçen sene 6s aldım. Açıkcası pişmanım. Daha çok konuşulacak başlık var o yüzden yorum yapacaklar varsa yazdığım kadarına yorum yapsın. Yoksa iphone da yazılım geliştiriciyim yazmadıklarımı bilmediğimden değil konuyu kısa tutmaya çalıştığımdan böyle yazdım.
Pil sağlığı kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. iPhone X kullanıyorum. Güncelleme geldikten sonra denedim pil sağlığım %100 idi. 2 gün önce %99 a düştü. Sniper fury denen oyunu oynamaktan olduğunu düşündüm , hemen azalttım oyunu oynamayı ama bugün %98 e düştü.
Bu performans ile iPhone X bataryasını 2 ayda bir değiştirmek gerekecek.
Ya uygulama beta aşamasında olduğundan hatalı sonuç veriyor yada iPhone x bataryası sorunlu.
benimde alayı 10 ay oldu şuan %88 de. çok mu hızlı bitiyor anlamadım?
6s pilimi degıstırdım maxsimun kapasıte yazısı yok yanı yüzde 95. Veya 90 gıbı yazması gerek ama yazmıyor yardımcı olurmusunuz
aynı durum bendede var yüzde 89 gıbı bırsey yazması gerekırken – işareti var
Yeni aldığım iPhone 8 plus ımım pil performansı yüzde 99 a düşmüş daha 2 aylık telefon sizce neden düştü benim pil performans ım bana bi yardımcı olurmusunuz
Bende alalı tam 2 ay oldu benim 8 plusum da %99 a düştü bi kere garantiye yolladım hiç birşey yok dediler format atmışlar %100 oldu bir hafta sonra yine %99 a düştü gerçekten pişmanım telefonu aldığıma
6S alalı sanırım 4 sene oldu 150 liraya pil değiştirip 4 sene daha kullanmayı düşünüyorum. Babamda 2011 yılından kalma 4S var 7 yıldır kullanıyor ve hala canavar gibi çalışıyor onunda pil değiştirme dışında bir masrafı olmadı.Androidi de biliyoruz, al 6-7 ay sonra güncelleme desteğinin kesildiğini söylesinler ve aldığın android sürümünde kal🤣🤣 Şaka gibi..
iPhone 7plus almışfım 2016 kasımında 2 sene oluyor ve telefonu insan gibi kullanmadım telefon patlıycak seviyelerde ısınmasına rağmen şarja takıp oyun oynadım şarj hiç doğru düzgün etmedim 2 sene böyle idare ettim ve kapasite 84 diye gözüküyor korkmam gerekiyor mu çünkü şu zamanda telefon değiştiremem
1 yılda %86 geldi Normal’mi .Eğer değilse %kaç olamalıydı