Trump yönetimi New York’ta, iPhone şifresini kırmak için bir laboratuvar kurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Manhattan Bölge Savcısı Cy Vance Jr. bu laboratuvarın kolluk kuvvetlerinin ihtiyaçlarına yanıt vereceğini söyledi.
iPhone 11 inceleme
iPhone şifresini kırmak için 10 milyon dolarlık yatırım
New York‘ta kurulan laboratuvarda çalışan iki bilgisayar, suçluların telefonlarının kilitlerini açmayı hedefliyor. Bunun için bilgisayarlar rastgele sayılar üretiyor. Bu biraz göz korkutucu olsa da iPhone’ların şifrelerini kırmak imkansız değil. Dört basamaklı bir şifrenin 10.000 olası kombinasyonu, altı basamaklı bir şifrenin 1.000.000 olası kombinasyonu bulunuyor.
Cihazlar, laboratuvarda uzak sunucularla iletişim kurulmaması adına, elektromanyetik dalgaları engellemek üzere tasarlanmış kasa benzeri kafeslerin içinde saklanıyor.
Söz konusu laboratuvarın kurulması için 10 milyon dolarlık yatırım yaptığı biliniyor.
Bu arada Apple‘ın suçluların telefonları da olsa kolluk kuvvetlerine bu cihazlarla ilgili bilgi vermediği biliniyor. Kullanıcı gizliliğini ön planda tutan şirkete karşılık bu laboratuvar, kolluk kuvvetlerinin işlerini daha da kolaylaştıracak gibi görünüyor.
Söz konusu laboratuvar, kolluk kuvvetleri ile teknoloji devleri arasında bir şifreleme savaşına işaret ediyor.
Son olarak, Apple’ın iOS 8 işletim sistemini piyasaya sürmesiyle birlikte tüm mobil cihazlarını şifrelemeye karar verdiğini belirtelim.
Bunlar, yalan, dolan, hikaye, abd isteyecek de herhangi bir sirket vermeyecek, bu mumkun degil. Teknik olarak devletin savcisi hakli sebeble sifre istedimi vermek zorundalar, vermezler ise abd ile mahkemelik olup sirkete devlet tarafindan el konulup kayyum atanmasina kadar gider, boyle seyler anlasmali reklamlardir, huawei ve samsung bilgilerinizi paylasiyor biz paylasmiyoruz bizi tercih edin reklami, boyle haberlere itibar etmeyin.
kayyum’un ingilizcesi ne?
kayyum atama’nın ingilizcesi ne?
Türkiye mi sandın orayı da kayyum atamasından bahsediyorsun? Burada kurallara uyan yok, kafasına göre(!) iş yapıyor. Orada kurallar uygulanıyor, kanunlara uyuluyor. Şirketin belirlediği kurallar tüm dünyadaki kullanıcıları kapsadığı için kolay kolay el koyamazlar. kendi milyar dolarlık şirketlerini ve kazançlarını bir çırpıda çöpe atamazlar.
Amerika’da kanun mu var mal mal konuşma
Amerikadaki kanunlar burada uygulansa nerde insan hakları diye bağırırsın cahil
Apple telefonların bilgi sızdırmadığı algısını sağlamak için yapılmış bir hamle olması da muhtemel.
izmir de 100tl ye açtırıyoruz bekleriz 🙂
cihazdaki verileri koruyarak acmaktan bahsediliyor burda
dünyanin en bencil sömürgeci firması millette mal olunca kandirmak kolay
Tabii yaa o yuzden bunca unlunun iphone ile cekilmis fotolari carsaf carsaf sacildi di mii ortaligaa!
Samsung can iphone patlıcan