Reklam

iPhone ve BlackBerry, Arjantin’de Yasak

15
Reklam

Apple‘a son günlerde iPhone konusunda darbeler üst üste gelmeye başladı. Önce Almanya’da çıkan Motorola patentlerinin ihlal edildiği kararı, daha sonra İtalya‘da verilen 1.2 milyon Dolarlık ceza ve son olarak iPhone satışlarının Arjantin’de yasaklanması. 

Arjantin‘de sadece iPhone yasaklanmadı. BlackBerry modellerine de yasak getirildi.

Reklam

Samsung, LG, Motorola, Nokia, Arjantin’de fabrikaları bulunuyorken, Apple ve RIM‘in fabrikası bulunmuyor. Dışarıya para çıkışını engellemeye çalışan Arjantin hükümeti ise iki firmanın satışını engelledi. RIM, fabrika kurulumu konusunda zaten istekli. Yerel ortak arıyor ama Apple’ın Arjantin’de fabrika açma ihtimali çok düşük olarak görülüyor.

Arjantin’de satışların hala devam ettiği ve yapılan haberin şaka olduğu ile ilgili iddia ortaya çıktı. Ama henüz durum kanıtlanmadı. Değişikliği sizlere aktaracağız.

:: Sizce Apple, Arjantin’de fabrika açar mı?

 

15 Yorum

  1. Çünkü fabrika demek iş gücü demek, iş gücü demek alım gücü demek, alım gücü demek ekonomik ilerleme ve halk için yaşan standartlarının artması demek, para kazanmak ve ekonomik olarak harcamak demek her şekilde ülke ve halk kazanır. Arjantinin duruşunu beğendim.

  2. Keşke yapsalar da ülkede cep telefonu satışı komple yasaklansa. Karaborsada zaten yüksek olan fiyatlar iyice tavan yapsa. Ne de olsa ülkede telefon fabrikası yok. yerli markalar bile Çin’den geldiğine göre çok güzel uygulama olur.

  3. Ülke ekonomisi için olumlu bir haber. Karar size garip geliyorsa, bizim ülkemizde hiçbirinin fabrikası yok. Bu daha garip..

  4. Çok iyi yapmışlar diyen arkadaşlar ona bakarsan paramız zaten hep yurt dışına gidiyorki ne üretiyoruz? ozaman herşeyi yasaklayalım olsun bitsin kendi paramızla mutlu mesut teknolojiden yoksun yaşayalım keşke bunları biz üretsek ama üretemiyoruz neden acaba?

  5. keske bizde de yapsalar diyenlerin yapildiktan sonraki ilk yorumlari “Yapamiyorsan engellemeyeceksin.” ve “Sansure hayir!” olacak kesin.

  6. darısı başımıza. gerçi bizim meraklı insanımız ne yapar ne eder alır iphone’u. sırf almak için yurt dışına çıkar oradan alır!

  7. keske bizdede yasaklansa. ama bizim ulkede vergide sınır yok. oyuzden 2.000 liraya bi telefon aliyosun, 900 lirasi vergi devlet uretemiyor, oturdugu yerden halki somuruyor. turkiyeden yerel uretimin karsisinda gorunmeyen duvarlar var bence…

  8. arjantinin duruşu 10 numara. bu sayede ülkeleri kalkınabilir. bizde olsa “SANSÜRE HAYIRR” çığırtkanları ortalığa doluşur.

  9. bizim hükümetimiz bunu yasaklasa özgürlük yok dersiniz kaçak getirirsiniz hükümetede söversiniz.ülkemizde kendi vatanını düşünen yok sadece kendi çıkarlarını ve zevkini yaşamak isteyen insanlarla dolu.Birde şöyle yazan insanlarda var yorumlarda dikkat edin (((”Bizde böyle birşeye gerek yok vergiyle üretim yapmadan daha fazla kar ediliyor”)))) diyenlere bakarmısınız ne kadar komik yaaaa …! arkadaşın katma değer olayından haberi yok galiba.Senin o vergiyi vermen için katma değeri yüksek olan ürünlerin üretimini yapman lazım..Yapıyormusun ? e düşünemeyen insan sen hangi gezegenden geldin…Almayın şu adamların sattığı telefonu…!!!! shiftdelete.net sana sesleniyorum apple , facebook , twitter gibi firmaların reklamlarını haber adı altında yapma artık yeter….! Sırf trajınızı arttıracaksınız insanlar bunu okuyacak diye bu işleri yapmayın.

  10. Ülkeler artık kendi toprakları üzerinde fabrikası bulunmayan ürünlerin satışına izin vermiyor. Bir diğer örnek ise Çin. Honda sırf araba satabilmek için Jazz arabalarını bu ülkede kurduğu fabrkada üretiyor. Kendisine saygısı olan ülkeleri selamlamak gerek. Ayrıca Türkiye kendisi birşey üretemiyor bizde o iş olmaz diyen arkadaşlar; Çalıştığım firmanın yabancı ortağı eski S.S.C.B den ayrılma küçük bir ülkeye satış yapabilmek için buraya en azından 15-20 kişinin istihdam edildiği küçük bir fabrika açmışlar. Bunu kendileri düzenledikleri bir toplantı esnasında bizzat kendileri söylediler. Demekki sağlam bir duruş gösterilse bunu herkes yapmak zorunda kalacak. 15-20 veya 1000-2000 bence bunun az ya da çok olmasının bir önemi yok. Yeterki olsun.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version