Yapılan bir araştırmaya göre işe alım süreçlerinde adayların sosyal medya profillerini araştırmak artık başlı başına bir prosedür halini aldı. Popüler sosyal ağ platformları üzerinden gerçekleştirilen değerlendirmeler işe alımın olumlu ya da olumsuz oluşunu doğrudan etkilerken bununla paralel olarak adayların da sosyal medya kullanım ve paylaşım alışkanlıklarında sergiledikleri eğilim büyük önem arz ediyor.

Peki işe alımlarda hangi sosyal medya ağları üzerinden araştırmalar gerçekleştiriliyor ve platformlar adayların hangi özellikleri hakkında bilgi veriyor?

Yapılan bir araştırmaya göre iş konusundaki en popüler sosyal ağ Linkedin. İkinci sırayı Facebook, üçüncü sırayı ise Twitter alıyor. Company Blog’un dördüncü sırada yer aldığı sıralamada beşinci ve altıncı sıralar sırasıyla Google + ve YouTube’a ait.

Linkedin rakipsiz

İşe alım süreçlerinde iş verenin kararına etki eden basilica platform da yüzde 96’lık oranla yine Linkedin’e ait. Facebook yüzde 65 ve Twitter’da yüzde 47’lik oranlarla iş verene aday hakkında fikir veriyor.

Peki adayların yetenekleri konusunda hangi sosyal ağlar, hangi konularda iş verene fikir veriyor? İş deneyimi, çalışma süreleri ve spesifik yetenekler konusunda Linkedin en yoğun analiz edilen ve kullanılan sosyal ağ durumunda.

Kültürel özelliklere Facebook üzerinden ulaşılyor

Kültürel özellikler, iş deneyimi ve işle ne ölçüde ilgili olunduğu da iş veren tarafından Facebook, Twitter, Google + ve Company Blog üzerinden ele alınabiliyor.

:: Linkedin profiliniz var mı?