Büyük şehirde yaşayan otomobil sahipleri için benzin parası, trafik çilesi ve park yapmak büyük bir sorun haline geldi. Aslında bu üç önemli sorun tamamen aracınızın özellikleriyle de bağlantılı. Şu anda bulunan ekonomik araçlar, bu sorunları bir nebze de olsa çözüyor.

Ancak ekonomik araçlar hem fiyat hem de tasarım olarak kendi sorunlarını yaratıyor. Kazalara karşı dayanıksız olan bu araçlar aynı zamanda donanımsal olarak da eksiklikler yaşıyor. Günümüzde birçok arabada bulunan teknolojik sürücü yardımı çoğunlukla bu cihazlarda kullanılmıyor.


George Bush dışında kimsenin düşemediği bu araç gelecekte daha önemli olacak

Tasarımcılar teknolojinin nimetlerini kullanıp tüm bu sorunları ortadan kaldıracak bir araç geliştirdi. Geçtiğimiz yıllarda yüz yılın en büyük buluşlarından biri olarak seçilen ve Amerika’daki posta teşkilatının resmi ulaşım aracı olan Segway geleceğin otomobil tasarımı için kilit konuma geldi.

Segway otomobillerle buluştu

General Motors’un alt şirketlerinden biri, EN-V adlı konsept bir tasarım bu konuda büyük bir adım atacak. Segway ve otomobillerin tasarımı olarak hazırlanan bu araç, iki kişinin kullanacağı şekilde tasarlanmış. İçinde GPS ve teknolojik sürüş desteği bulunan EN-V’yi kullanmak için özel bir dokunmatik ekran tasarlanmış.

Bu teknolojik araç günümüzdeki en ekonomik otomobillerden bile daha ufak tasarlanmış. Lion bateriyle çalışacak olan bu araç dolu şarjla 40 kilometre gidebiliyor. Aracın en ilginç özelliği ise kendiliğinden kablosuz internet özelliğinin bulunması.


Araç iki kişilik olarak tasarlanmış

Bu sayede, araç kullanırken aracın ara yüzü sayesinde arkadaşlarınızla görüşeceksiniz. Ön panelde bulunan haritada ise diğer araç sahibi arkadaşlarınızın konumlarını görebileceksiniz. General Motors, hala geliştirme aşamasından olan EN-V adlı aracı önümüzdeki yıllarda seri üretime geçirmeyi düşünüyor.

EN-V’nin detaylı fotoğrafları için haberin diğer sayfalarına bakınız

{pagebreak::2}

 

{pagebreak::3}

{pagebreak::4}

{pagebreak::5}

:: Geleceğin otomobil tasarımını beğendiniz mi? Bu teknoloji sizce sosyal hayata uygulanacak mı?