Intel’in Sandy Bridge kod adını verdiği ikinci nesil Core mimarisine sahip işlemcilerin en önemli özelliklerinden biri bünyesinde bir grafik yongasını barındırması. (Ekran Kartına Gerek Kalmayacak mı?)
Bu grafik yongasının performansının, daha önce piyasaya sürülen modellerdeki tümleşik grafiklerden daha iyi olduğu söylenebilir.
Ekran kartı olmadan günlük işlerinizi yapmanızın yanı sıra, film izlemek ve çok yüksek grafik performansı gerektirmeyen oyunları oynamak bu işlemcilerle mümkün oluyor.
Sandy Bridge modellerindeki grafik yongası bu gibi durumlar için yeterli olsa da bir eksikliği var. HD 2000 ve HD 3000 olarak iki farklı model olan bu yongalar DirectX 11 desteği sunmuyor.
Tümleşik grafik yongasının performansı belli oyunlar için yeterli oluyor
Ivy Bridge ile DX11
32 nm’lik Sandy Bridge mimarisinin bir sonraki adımı olacak olan 22 nm’lik Ivy Bridge modellerinde ise bu teknolojinin yer alacağı belirtiliyor.
2011’in sonlarına doğru ortaya çıkması beklenen Ivy Bridge mimarisi, Sandy Bridge modelleri ile temel olarak çok büyük bir farklılık göstermeyecek. Ivy Bridge daha çok Sandy Bridge’in 22 nm’ye küçültülmüş hali olacak.
Intel yetkilileri DirectX 11 desteğine, henüz gerekli olmadığını düşündükleri için yer vermediklerini açıkladılar.
Öte yandan, AMD’nin Fusion işlemcilerinde yer alan grafik yongaları DirectX 11 desteği sunuyor.
:: Sandy Bridge modellerindeki grafik yongasının DX11 desteği vermemesi büyük bir eksiklik mi?