İnsanlık hep yıldızları merak edip onlara ulaşmanın hayalini kurdu. Bilimkurgu yapımlarında defalarca keşfettiğimiz yıldızlara gerçek hayatta ulaşamadık bile. Ancak modern teknoloji bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek için var gücüyle çalışıyor.
Bir dönem sadece Sovyetler Birliği ve Amerika arasında süren uzayı fethetme yarışını günümüzde Japonya üstlendi.
İşte Gerçek Uzay Gemisi
Son yıllarda uzay araştırmalarına rekor bütçeler ayıran ülke uzun ve temiz uzay yolculukları için yeni bir proje üzerinde çalışıyor.
Skylon adı bu uzay aracı enerji ihtiyacını solar panellerle karşılayacak. Güneşten aldığı enerjiyle dolan Skylon yoluna devam edebilecek. NASA‘nın da sıcak baktığı proje için Japonya’nın solar santralleri için geliştirdiği teknoloji kullanılacak.
Projenin başlangıç tarihinin önümüzdeki aylarda açıklanması bekleniyor.
:: Sizce Skylon sayesinde uzak uzay yolculukları mümkün olacak mı?
Skylon adı bu uzay aracı enerji ihtiyacını solar panellerle karşılayacak. Güneşten aldığı enerjiyle dolan Skylon yoluna devam edebilecek.
Olan birşey değilmi yahu bu zaten, bu alanda kullanmayı yenimi akıl etmişler yoksa onu anlamadım.
Henüz gerçekleştirilmemiş bir proje bu ama buna benzer konseptleri bbc nin belgesellerinde değinildini biliyorum. Öte yandan Nasa gibi ABD nin bir kurumu olmayan, Amerikadaki zenginler tarafından kurulan özel bir şirket var, adı Virgin Galactic. Adamlar kendi imkanlarıyla uzaya giden bir gemi tasarlamışlar ve gitmişler. Ayrıntılı bilgi ve uçuş videolarını http://www.virgingalactic.com/ dan izleyebilirsiniz. google chrome la girmenizi öneririm. Yani bırakın uzayı fath etmeyi önce japonların önce projeye başlamaları lazım
Virgin’in uzay gemileri uzaya gitmiyor. Sadece atmosferin en üst seviyelerine çıkıp sonra da geri dönecek. Yani Virgin ile bir aya gidip gelmeyecek insanlar.
Haberlerde sadece başlıkları okumuştum : ”Ayı disco topuna çevirecekler .” Bir an yeni bir seçim vaadiyle karşı karşıyayız herhalde dedim…Meğer hepsi Japonmuş
Bizim millet yazdigi yorumlar kadar birseyler yapsaydi simdiye marsa insan yolluyorduk.
Ya arkadaş..!!
Bırakın bu ezik sevk sistemini ( atmosfer dışına çıkmakta kulanılan roket motorları ) bu sistemle bir cacık olmaz. Nerdeyse ağırlığının 2 katı yakıt harcaman gerekiyor atmosfer dışına çıkabilmen için. Eee çıktık diyelim uzayın derinliklerine nasıl gideceksin. Hem gidemezsin hem de gidemezsin.
Gidemezsin 1.) Yakıtın yetmez.Hadi diyelim takviye yaptın, nereye kadar en fazla aya giden gelin yiğenim.
Gidemezsin 2.) Hangi hızla gitmeyi düşünüyorsun Yeğenim. 1.5 Milyonuncu vitese takıp ışık hızının 10 katı hızla mı gidecen.
Velhasılı kelam; Sağlam bir sevk sisteminin keşfedilmesi lağzım. Hah o zaman uzayı fethetmekten bahsedin uzaya çıkıyoz diye evlek evlek seviniyoz PEeeh..!!! emekliyemiyoruz bile o kadar. Emekliler bile daha güzel emekliyor.
Moz un dediği gibi enerjiyi güneşten de elde etseler ion motorlarına hatırı sayılı yüklemeler yapmak gerekiyor. Günümüzdeki uyduların basit manevraları için gıdım gıdım kullandığı sodyum bile 15 yılda bitip uydunun ömrünün bitmesine sebep oluyor.
vardır caponların bir bildiği