Reklam
    Reklam
    Güvenlik

    FBI JBS saldırısının faalini açıkladı

    FBI, dünyanın en büyük et üreticisi JBS S.A.'ya gerçekleştirilen siber saldırının failini açıkladı. FBI'ya göre olayın arkasında REvil var.
    jbs-saldirisinin-arkasinda-revil-cikti

    FBI, dünyanın en büyük et tedarikçisi olan JBS S.A.’ya yönelik gerçekleştirilen siber saldırının faalini açıkladı. FBI’ya göre saldırı, Rus hacker grubu REvil tarafından organize edildi.

    FBI, dünyadaki et üretiminin beşte birini gerçekleştiren JBS’e yapılan son saldırının arkasında Sodinokibi olarak da bilinen REvil’in olduğunu söyledi. Gelişme, Beyaz Saray basın sekreteri yardımcısı Karine JeanPierre‘in saldırının büyük olasılık Rusya merkezli bir örgütün işi olduğunu belirten açıklamasının ardından geldi.

    Reklam
    Reklam

    FBI, JBS saldırısının sorumlularını yakalamaya çalışıyor

    FBI açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

    JBS saldırısını REvil ve Sodinokibi‘ye bağladık ve tehdit aktörlerini adalete tespit etmek için özenle çalışıyoruz. Risk ve sonuçları empoze etmeye ve siber aktörleri sorumlu tutmaya yönelik çabalarımıza odaklanmaya devam ediyoruz.”

    Hafta sonu boyunca yaşanan siber ihlaller nedeniyle başta ABD olmak üzere şirketin Kanada ve Avustralya‘daki bazı operasyonları sekteye uğradı. Ancak şirketin Güney Amerika’daki operasyonlarında herhangi bir aksama olmaması ilginç karşılandı.

    Reklam
    Reklam

    Beyaz Saray geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden‘ın iki hafta içinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceği zaman siber saldırılar konusunu gündeme getireceğini söyledi. Basın sekreteri Jen Psaki de sorumlu devletlerin fidye yazılımı suçlularını barındıramayacağını söyledi.

    REvil daha önce Apple ve Acer gibi şirketlerine gerçekleştirilen fidye yazılımları saldırılarının yanı sıra, geçen yılki Travelex saldırısına da karışmıştı. Ancak JBS‘e yapılan saldırının çok daha büyük etkileri olabilir. Zira dünyanın en büyük et işletmecisi olan şirket ABD’deki fabrikalarında kapatmaya gitmişti.

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap