Yaklaşık 3 yıl önce keşfedilen 2104 JO25 olarak bilinen oldukça büyük bir asteroit, 19 Nisan’da Dünya’ya çok yakın bir uçuş gerçekleştirecek. Güvenli bir şekilde gerçekleşecek uçuş, basit bir dürbünle görülebilir olacak.
Güvenli bir mesafe olacak
Bu asteroit, Mayıs 2014’te Tucson, Arizona’daki Catalina Sky Survey (CSS) ekibinden gökbilimciler tarafından keşfedilmişti. Ay’a kıyasla iki kat daha yansıtıcı yüzeyi olan asteroitin fiziksel özellikleri henüz tam olarak belirlenemedi. Ancak yörüngesi hakkında yeterli bilgiye sahibiz. Asteroitin gezegenimizden yaklaşık 1,8 milyon km güvenli bir mesafede geçeceği tahmin ediliyor.
#video_14464#
Asteroitin gözlemlenmesi
Dünyanın dört bir yanındaki gökbilimciler asteroidi en yakın yaklaşımıyla incelemek için harika bir fırsat bulacak. Asteroitin en yakın olduğu zaman dilimi 19 Nisan’da sabah saat 7:00 CDT olacak.
19 Nisan’da dünyamızın süsleyecek başka bir gök cismi ise PanSTARRS (C / 2015 ER61) kuyruklu yıldızı olacak. 175 milyon km uzaklıkta, çok güvenli bir mesafede Dünya üzerinden geçecek.
:: Bu gökyüzü olayını izlemeyi düşünüyor musunuz?
Şunu TÜRKİYE saati ile verseniz olmazmıymı? Herkes sabahın 7sinde bakacak birşey göremiyecek..
Asteroit TSİ (TÜRKİYE Saati İle) 18 Nisan 15:00 saatinde görülebilir.
Seni seviyorum derdim oda diğerleri gibi görünmeden giderdi
biz görebilecek miyiz?
bişey olsada dönse bı koysa dünyaya
ne tarafa doğru bakmamız gerekiyo 😀
Işıklar içinde yatsın
Acaba bu göktaşı zamana çarpıp tüm zamanı bir zamana taşıyabilir mi?
Boşuna uğraşmayın, Dünya düz… 😉
Milleti yanlış bilgilendirmeyin CDT merkez saat yani 0 demektir. Türkiye şuan 3 kullanıyor buna göre geçiş saati 19 Nisan saat 10:00 olacak
komtan logar, bir cisim yaklaşıyor efendim
Central Daylight Time (CDT) is 5 hours behind Coordinated Universal Time (UTC). Yani Türkiye saati ile 14:00 vakti. Dürbün mürbün işe yaramaz o aydınlıkta.