Kablosuz ağlara bağlanabilen cihaz sayısındaki artış beraberinde daha geniş ağlara olan ihtiyacımız da aynı paralellikte artıyor. Kablosuz ağların en büyük sorunu ise özellikle geniş mekanlarda sinyallerin yetersiz kalması. Ev ya da ofislerde birden fazla duvar olması, mesafenin fazla olması ve benzeri etkenler kablosuz ağların sinyal güçlerini zayıflatıyor.
Çözüm var
İşte kablosuz ağların bu sorunlarına çözüm bulmak için geliştirilen erişim noktası (İngilizce’de Access Point) cihazları imdadımıza yetişiyor. Genelde küçük olan bu cihazlar elektrikten güç alıyorlar ve birçoğu üniversal (marka/modelden bağımsız) olarak her türlü modem ya da router ile uyumlu olarak çalışabiliyor.
Nasıl kullanılıyor?
Satın alınan bir erişim noktası cihazını var olan kablosuz modem ya da router gibi cihazla eşleştirerek hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Bunun için WPS (Wi-Fi Protected Setup) özelliğini kullanabilirsiniz. WPS özelliği ile (hem modem/router hem de erişim noktasının desteklemesi gerekiyor) tek tuşa basarak şifre alışverişi yapabilir ve kısa bir süre içinde kurulum yapabilirsiniz.
Eğer WPS özelliği olmayan bir cihaz kullanıyorsanız bunu erişim noktasına bağlanıp yazılım yardımı ile yapabilirsiniz. Bu işlem için az da olsa teknik bilgi sahibi olmak gerekiyor.
Kablosuz ağın gücünü artırıyor
Bu işlemleri yaptıktan sonra kablosuz ağımız kurduğumuz erişim noktası ile en az yüzde 20-30 oranında genişliyor. Açık alanda bu rakamı daha da artırabileceğimizi hatırlatmakta fayda var. Eğer siz de kablosuz ağınızın etki mesafesinden şikayetçi iseniz, eviniz ya da işyerinizde kör noktalar varsa alacağınız bir erişim noktası ile bu sorunu ortadan kaldırabileceğinizi unutmayın.
Yukarıda anlattıklarımızı TP-LINK ürünlerini kullanarak uygulamalı olarak video rehberimizde detaylandırıyoruz:
#video_7235#
:: Kablosuz ağın etki mesafesi ile sıkıntı yaşıyor musunuz?
Bende böyle birşey arıyordum. Gerçekten çok yardımcı oldunuz. Yanlız bu cihazlara piyasadan ne söyleyerek temin edebiliriz? Teknosa gibi mağazalarda bulabilir miyiz? Fiyatları hangi aralıktadır?
Bizde beles sandik bea
Bir yakınım tencere kapağından anten yapıp kullanıyordu. Acayip çekiyordu 😀
Aga bu en son çare daha buna kadar ne çözümler var.
tp linke şunu iletin lütfen burası TÜRKİYE ve bizim ana dilimiz TÜRKÇEDİR, lütfen cihazlarının ara yüzlerinde kullandıkları yazılımları ve kullanım broşürlerini TÜRKÇE yapsınlar. şahsen bu yüzden bundan böyle ve bu nedenle TP link ürünlerini protesto ediyor ve almamaya aldırmamaya özen gösteriyorum.
eğer siz diğer kullanıcılarında dilimize biraz saygınız var ise sizlerde aynı şeyi düşünürsünüz.
para harcamadan bi çözümünüz yok mu . hani şu tencere kapağından anten yapan arkadaş gibi..
milleti tüketime yöneltmeyin ..
herkes sizin gibi oturduğu yerden 2000 tl maaş almıyor
Fakirler gelmesin la buraya! ANlat özgür çetin.
Arkadaşa katılıyorum bu ülkede satış yapacaklarsa bir zahmet Türkçe arayüz ve kitapçık kullansınlar
tp linke şunu iletin lütfen burası TÜRKİYE ve bizim ana dilimiz TÜRKÇEDİR, lütfen cihazlarının ara yüzlerinde kullandıkları yazılımları ve kullanım broşürlerini TÜRKÇE yapsınlar. şahsen bu yüzden bundan böyle ve bu nedenle TP link ürünlerini protesto ediyor ve almamaya aldırmamaya özen gösteriyorum. eğer siz diğer kullanıcılarında dilimize biraz saygınız var ise sizlerde aynı şeyi düşünürsünüz….. (sonuna kadar katılıyorum)…..
Bütün TP-LINK ürünlerinde Türkçe kullanım kılavuzu var. İşkembeden sallamayalım. Zaten Türkiye’de satılan bir üründe Türkçe kullanım kılavuzu koymama gibi bir lüksünüz yok. Ticaret Bakanlığı canınızı okur. Bilir bilmez sallamasak iyi olur.
Ben SDN den daha teknik ve detaylı bir inceleme beklerdim. Bu konunun en önemli ayarı olan kanal ayaruna bile girmemişler. Ayarsız bir access point ile kablosuz network unuz eskisinden daha kötü duruma gelebilir.
fiyat kaç ?
Yok yok bu flash içerikler öldürülmeli, bitirilmeli, katledilmeli! Adam gibi bi video izleyemedim.