Bu kez sizler için Bitcoin tuzakları hakkında bir yazı yazdık. BTC, dünyanın ilk merkezi olmayan dijital kişiden kişiye kripto para birimi. Bu nedenle devrim niteliğinde. 2009 yılında Satoshi Nakomoto olarak kendini tanıtan anonim programcı BTC’yi geliştirdi. Bu kripto para birimi, blok zincirine dayanıyor.
Herhangi bir yatırım yapmadan önce elbette o konuda bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bu, kripto paralar için de geçerli. Şimdi gelelim Bitcoin’de yaygın tuzaklara… Bunları bilmeden yatırım yapmaya başlamayın!
Hollanda Merkez Bankası’ndan şoke eden Binance açıklaması!
Son dönemde Japonya, Almanya, Çin ve İtalya gibi ülkelerde yasaklanan Binance, Hollanda'dan gelen yeni bir açıklama ile şok oldu.Dalgalı ve geçici bir piyasa
Öncelikle Bitcoinlerin dijital olduğunu asla unutmayalım. Yani, yalnızca teknolojiyi nasıl kullanacağını bilen insanlar için geçerli bir para. Bunlar dijital, küçük cüzdanlar aracılığıyla alınıp satılan ve çeşitli mekanizmalarla izlenen madeni paralardır. Kripto paranın böyle bir teknoloji olmadan hiçbir değeri olmaz.
Bitcoin’lerin değeri günlük olarak dalgalanıyor. Örneğin, 2 yıl önce 7 bin Dolara bir Bitcoin aldınız. Geçtiğimiz yıl BTC satmayı denediniz ancak fiyatı beklentilerinizin altında olduğu için bunu başaramadınız. BTC piyasası, sürekli ileri geri hareket eden dalgalı bir piyasaya sahiptir.
Böyle değişken bir piyasada yatırımınızın karşılığını alıp alamayacağınızın teminatı yok. Büyük kayıplardan kaçınmak için piyasayı yakından kontrol ederek önlemler almalısınız. Küçük yatırımlar yapın, bu yatırımlar size uzun vadede kazandıracak.
Bitcoin tuzakları: Sınırlı kullanım
Bitcoin’ler dünyadaki çoğu işletme tarafından yasal kabul görmedi. Dijital değişime yönelik bu adımın dezavantajlarından biri de sınırlı kullanım alanı. Malumunuz, iş dünyasında meşru bir ödeme yöntemi olarak BTC’lerin kabul oranı oldukça sınırlı.
Şimdilik, Monoprix, Overstock, Gocoin ve Newegg gibi sadece sınırlı sayıda perakendeci Bitcoin ticaretini kabul ediyor. Ayrıca Air Lituanica ve CheapAir.com gibi acenteler de uçuş rezervasyonu yapmak için kabul ediyor.
Tüm yumurtaları tek sepete koymayın!
Yatırım yaparken yaygın hatalardan biri de bu. Kripto para birimlerinde varlıklarınızı çeşitli şemalar üzerinden çeşitlendirmek oldukça önemli. Zira tek bir madeni paraya çok para yatırmak, servetinizi ve gelecekteki yatırım hedeflerinizi tehlikeye atabilir. Portföy çeşitlendirmesi, önemli bir kayıp olasılığını azaltmak için iyi bir fikir.
Yeni yatırımcılar genellikle madeni paranın fiyatındaki düşüşü, elde etmek için bir fırsat olarak görüyor. Bununla birlikte, düşük bir pazarda satın almanın, fiyatlar çok fazla yükselmeden yararlanmak için akıllı bir teknik olduğuna inanıyorlar. Ancak fiyat düşüşünün arkasındaki nedeni anlamak kritik öneme sahip.
Kaybetme riskini unutmak, Bitcoin tuzakları arasında
Bir sabit disk çökerse veya bir virüs kayıtları bozarsa, Bitcoinlere ulaşamazsınız. Böyle bir durumda kripto paranız artık şemada sahipsiz kalacak. Yani Bitcoin yatırımınız sadece birkaç saniye içinde yok olabilir. Üstelik size bir çıkış yolu bırakmaz.
Bitcoinlerinizi teknolojik veya insanî hatalardan korumak için hiçbir önlem yok. Cüzdanınızın yedeklemesini güvenli bir yerde tutarak, cihaz arızalarından yatırımınızı koruyabilirsiniz. Ayrıca cüzdanınızı şifreleyerek cüzdanınız üzerinde daha fazla kontrole sahip olacaksınız.
İhmal, yatırımınızı yok edebilir
Bilgisayar korsanları yatırımcının özel gizli anahtarına erişirse, dijital cüzdanın tüm içeriğini çalma olasılığı var. Bitcoin kullanıcılarının özel gizli anahtarlarına erişimlerini kaybetmeleri nedeniyle cüzdanlarını kaybettikleri oluyor.
Ayrıca, kripto para bilgilerinin kaydedildiği bilgisayarın sabit diskinde arıza da ihtimal dahilinde.
Bitcoin tuzakları arasında elbette dolandırıcılar da var!
Bitcoin piyasası, hacklemenin yanı sıra dolandırıcılıkla dolu. Bitcoinler, alıcılar ve satıcılar tarafından çevrimiçi olarak alınıp satılmakta. Ancak popülerlikleri arttığı için bu borsalardan bazıları dolandırıcılarla doldu.
Bu konuda, uzmanlar yatırımcıları uyarıyor. Dolandırıcılar, hileli işlemler yoluyla yatırımcıların Bitcoinlerini çalıyor. Yatırımcılar için bu güvenlik eksikliği önemli bir risk. Bu sorunları çözmek için teknolojiler geliştirilmiş olsa da, güvenlik önemli bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor.
Çıkış stratejisi oldukça önemli
Bir dijital parayı çıkış stratejisi olmadan satın almak felakete yol açabiliyor. Temel hedeflerinize ulaşmak için, stop-loss ve belirli bir kavramsal çerçeveye sahip olmak önemli. Çıkış stratejileri, yatırımcıların büyük kayıplardan kaçınmasına yardımcı oluyor.
Ayrıca kazansanız bile her zaman bir kaçış stratejiniz olmalı. Sıklıkla, piyasayı anlamayan yatırımcılar devam eden fiyat artışları beklentisi nedeniyle artışta satış yapmayınca para kaybediyor. Ne zaman satıp ne zaman satmayacağını bilmek, kârı en üst düzeye çıkarmanın veya zararı en aza indirmenin en iyi yolu.
Ulan ne sallamışsınız be eminim bu yazıyı yazan editör bile kim bilir kaç xrp ada dot tutuyordur hesabında. Evet şimdi yasal olarak hiçbir yerde geçmiyor ama bu demek değil ki ileride de geçmeyecek. Arkadaş 2 yıl önce 7000 dolara alıp sonraki düşüşte paranın eridiğinden bahsetmiş ama 2008 yılında btc ilk çıktığında 1 dolardan alındığından ve şu an ki fiyatının 47bin dolar olduğundan hiç bahsetmemiş ve projesi sağlam olan ileride aynı btc gibi yükselme potansiyeli olan bir sürü altcoin var. Alın atın 100 dolarlık birşey kaybetmessiniz emeklilik için 65 yaşını beklemezsiniz benden söylemesi 🙂
Kaç yıldır ben kripto işindeyim, aşırı oynaklığından Firmalarda geçmiyor, Fakat altın gibi değeri arttıkça artıyor yada azalıyor, ihtiyacın olduğunda satıyorsun yada alıyorsun, yok orda geçiyor burda geçmiyor ilerde geçer salatası yapma. Kriptoların Stable (Sabit) koinlerinde durumu belirsiz, Çünkü ülkeler kendi koinlerini çıkardığında USDT veya USDC koinlere gerek kalmayacak yada azalacak, Emekliliğe gelelim bundan 20 yıl sonra BTC ne olacak belli değil, ama diğer kripto dijital varlıklarda potansiyel var.